Zamrznute čokoladne banane sa crnom čokoladom, prava su kombinacija za poslasticu koja je zdrava, a u isto vreme slatka i zabavna
Prednost ovog deserta je što zaista može da ima gomilu varijacija. Da li ćete bananu obložiti samo čokoladom, ili ćete dodati orašasto voće, plazmu ili bombonice i ukrase, na vama je i vašim najmlađima da odlučite! Mi ćemo samo da vas usmerimo sa jednim jednostavnim receptom.
Pročitajte još: KREM BRULE - najlakši recept za ovaj tradicionalni francuski romantični slatkiš (RECEPT)
Sastojci:
- 4 srednje zrele, ali čvrste banane
- 8 drvenih štapića za sladoled
- 3 supene kašike sitno iseckanog malo slanog kikirikija
- Kvalitetna tamna čokolada
Priprema:
Ogulite, zatim svaku bananu prepolovite poprečno i u svaku polovinu umetnite štapić. Stavite na tacnu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač dok se ne smrznu, oko 3 sata.
Stavite kikiriki u plitku posudu ili na tanjir. Otopite čokoladu u šporetu na laganoj vatri, na najmanjoj mogućoj vatri, često mešajući. Uverite se da voda ne dodiruje dno gornje posude. Sipajte otopljenu čokoladu u visoku čašu. Svaku smrznutu bananu umočite u čokoladu, okrećući je da se dobro obloži, i odmah uvaljajte u kikiriki ili već neki sastojak po želji. Stavite na tacnu prekrivenu papirom za pečenje. Poslužite odmah ili umotajte pojedinačno u plastičnu foliju i zamrznite do 2 nedelje.
Ove banane predstavljaju tako sjajnu i zdravu užinu za decu na bilo kojoj proslavi!
Taman na vreme za leto, klasična, omiljena kombinacija banana i čokolade dobija preobrazbu sa ovim divnim čokoladnim sladoledom od banane. Cela ekipa može da se uključi u ukrašavanje sopstvene banane i biranje svih svojih omiljenih dodataka – mogućnosti su zaista beskrajne!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU