Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

BUBICE u BRAŠNU? Čuvate ga tamo gde NEĆE SMETATI? Ne! OVAKO se ČUVA BRAŠNO!

Na početku pandemije kupili ste zalihu brašna, a da li ga pravilno čuvate?

1602057677_Depositphotos_281243196_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Pravilan način čuvanja brašna

Svaka kuća u ostavi ima bar jedan kilogram brašna, jer ovu namirnicu koristimo za pripremu najrazličitijih jela.

Čuvajte brašno pravilno, a ne tamo gde ne smeta!

Međutim, dogodi se da se ono zbog neadekvatnog načina čuvanja pokvari, privuče bubice, vlagu. To, obično, otkrijete tek kada otvorite pakovanje, a tada je već kasno. Po Marfijevom zakonu, svaka prodavnica u tom momentu već je zatvorena, a vaš recept neizostavno uključuje brašno.

Pročitajte još: PENU za BRIJANJE kupuju i žene, ali NIKADA nećete POGODITI ZAŠTO!

Da ne biste sebe dovodili u ovakve situacije, čuvajte ga pravilno - u staklenim ili plastičnim posudama sa hermetičkim poklopcima, na tamnom mestu, udaljeno od izvora toplote. U njima možete da ga držite i u frižideru, gde će "preživeti" čak celu godinu.

Ne stavljajte predmete od drveta Foto: Depozit

Pročtiajte još: Vreme je za DUGINU dijetu kojom se MRŠAVI 8 kilograma i jača IMUNITET

Šta prati u mašini za sudove?

Za većinu žena je mašina za pranje sudova pravi spas, ali mnoge domaćice nisu ni svesne za šta još može da se upotrebi. Osim tanjira, čaša, šolja, escajga, tiganja i šerpi, u mašini za sudove možete da operete i dečje igračke, sunđere, četkice za zube, a detaljno će očistiti i masne rešetke iz rerne.

Ono što se nikako ne preporučuje je pranje predmeta od drveta ili livenog gvožđa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas