Oglas
· · Komentari: 0

Zašto je dobro da stavite KAŠIKU u posudu sa brašnom? Iskusne domaćice konačno otkrile tajnu

Brašno je jedna od namirnica koje domaćice masovno skladište i uvek nabavljaju veće količine

1710089463_Foto-Shuttertsock-brasno.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Kada kupujete brašno, obično ga odložite u kuhinji i na njega zaboravite sve dok ne morate da ga koristite. Da li ste znali da je brašno jedna od onih namirnica koje se može pokvariti, zbog čega vam mi u nastavku predočavamo nekoliko trikova kojima ćete brašnu produžiti vek i sprečiti nastanjivanje moljaca.

Kako biste spriječili najezdu moljaca, kad donesete brašno kući, najpre ga stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći kako biste ubili eventualna jajašca.

1. Kupujte samo onoliko koliko vam je potrebno

Teško je odupreti se sniženjima i akcijama, ali pokušajte da kupite onoliko brašna koliko mislite da možete iskoristiti u sledećih nekoliko nedelja. Brašno privlači vlagu, što znači da se može vrlo brzo pokvariti.

2. Ne držite brašno u papirnatim vrećicama

Najlakši način da održite svežinu brašna i zaštitite od insekata je da ga prebacite u plastične ili staklene posude sa hermetičkim zatvaračem. Skladištenje u papirnatim vrećicama može lako uzrokovati vlagu i tako pokvariti brašno.

3. Kašika u brašnu

Možda se sećate iz detinjstva kako je i vaša nana ili mama ostavljala kašiku u brašnu. Ovaj stari trik koristio se kad se brašno čuvalo u špajzu. Inače, brašno je najbolje držati u staklenim posudama, a ako mu se doda metalna kašika pomoći će u čuvanju brašna od štetočina, kukaca i insekata.

Umesto kašike možete koristiti i aluminijsku foliju: od nje oblikujte kuglicu i ubacite u brašno.

4. Čuvajte ga na tamnom i hladnom mestu

Ne ostavljajte posudu sa brašnom na svetlom mestu. Toplina i sunčeva svetlost mogu da uzrokuju kvarenje brašna. Umesto toga, pronađite mesto udaljeno od izvora toplote u stanu.

5. Zamrznite ga

Ako vam se dogodi da kupite više brašna nego što možete iskoristiti u nekoliko nedelja, napravite mesta u frižideru ili zamrzivaču. Ne zaboravite da ga prethodno stavite u hermetički zatvorene posude. Ovakvo sačuvano brašno može da traje i do godinu dana.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas