· · Komentari: 0
UREĐENJE

Četiri načina da koristite LIMUN u domu: Citrus koji čini čuda

Limun, osim što je koristan za zdravlje, pozitivno deluje i na mnoge kućne "probleme"

1651140511_lemon-6231697_1280.jpg
Foto: Pixabay

Kiselost limuna i svež miris mogu da učine čuda po kući, od kuhinje do kupatila.

Da biste izvukli maksimum iz svakog limuna, stavite nerezani limun na radnu površinu i okrenite ga da malo omekša.

Poliranje

Da biste posvetlili aluminijumske tiganje, isecite limun na pola i protrljajte presečenom stranom preko unutrašnje i spoljašnje strane tiganja. Ne ispirajte već obrišite mekom krpom.

Koru iskoristite za poliranje hromiranih slavina i ormarića. Istrljajte koru preko metala, isperite hladnom vodom i osušite mekom krpom.

Uklanjanje kamenca

Naslage minerala iz vode mogu da začepe aparate za kaf, pa čak i učiniti da vaša pića imaju neobičan ukus. Očistite minerale svakog meseca dodavanjem pola šolje limunovog soka u uređaj zajedno sa malo ključale vode. Pokrenite kompletan ciklus kuvanja, a zatim još jedan sa običnom vodom.

Uklonite mrlje sa posuđa i kontejnera za skladištenje

Neke namirnice mogu da ostave mrlje na plastičnom posuđu. Da biste uklonili mrlje, napunite veliku posudu kipućom vodom. Iscedite sok od dva ili tri limuna i ubacite koru, dodajte posuđe i potopite tri do četiri sata.

Uklonite žute mrlje

Neki antiperspiranti stvaraju žute mrlje na beloj odeći. Da biste uklonili mrlje, pomešajte jedan deo sode bikarbone, limunov sok i vode. Koristite četku sa mekom dlakom da utrljate rastvor na mrlje i ostavite mešavinu da odstoji najmanje 30 minuta, zatim isperite.

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.