Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ

Четири начина да користите ЛИМУН у дому: Цитрус који чини чуда

Лимун, осим што је користан за здравље, позитивно делује и на многе кућне "проблеме"

1651140511_lemon-6231697_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Киселост лимуна и свеж мирис могу да учине чуда по куц́и, од кухиње до купатила.

Да бисте извукли максимум из сваког лимуна, ставите нерезани лимун на радну површину и окрените га да мало омекша.

Полирање

Да бисте посветлили алуминијумске тигање, исеците лимун на пола и протрљајте пресеченом страном преко унутрашње и спољашње стране тигања. Не испирајте већ обришите меком крпом.

Кору искористите за полирање хромираних славина и ормариц́а. Истрљајте кору преко метала, исперите хладном водом и осушите меком крпом.

Уклањање каменца

Наслаге минерала из воде могу да зачепе апарате за каф, па чак и учинити да ваша пиц́а имају необичан укус. Очистите минерале сваког месеца додавањем пола шоље лимуновог сока у уређај заједно са мало кључале воде. Покрените комплетан циклус кувања, а затим још један са обичном водом.

Уклоните мрље са посуђа и контејнера за складиштење

Неке намирнице могу да оставе мрље на пластичном посуђу. Да бисте уклонили мрље, напуните велику посуду кипуц́ом водом. Исцедите сок од два или три лимуна и убаците кору, додајте посуђе и потопите три до четири сата.

Уклоните жуте мрље

Неки антиперспиранти стварају жуте мрље на белој одец́и. Да бисте уклонили мрље, помешајте један део соде бикарбоне, лимунов сок и воде. Користите четку са меком длаком да утрљате раствор на мрље и оставите мешавину да одстоји најмање 30 минута, затим исперите.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas