Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЧНА ТРПЕЗА

ХРСКАВ И СОЧАН У ИСТО ВРЕМЕ: Грешке са печеним кромпиром које треба да избегнете за празнике

То је жестоко спорна дебата - како, забога, направити најбољи печени кромпир.

1640345149_country-potatoes-ge039f03b2_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Док се спремамо за новогодишњу вечеру, многи од нас се надају да ћемо успети да направимо идеалне печене кромпире за породицу и пријатеље.

Постоји много различитих метода и лако их је направити на пари, са сировом унутрашњошћу и мокром спољашњошћу, као што напомиње Даили Рецорд.

Како направити најукуснији печени кромпир

Сви имамо своје методе - од бацања вреће смрзнутог кромпира у рерну до екстензивног режима помоћу гушчје масти и двоструког кувања.

Прочитајте још: ПЕТ ПОСНИХ ПРЕДЈЕЛА: Спремају се лако, а укус је фантастичан (РЕЦЕПТИ)

Али не плашите се – следите наш савет и ми ћемо вам обезбедити савршене златне кромпире које ће импресионирати своје госте.

Џеф Бејкер спашава дан, професионални кувар открио је једноставне грешке које људи често праве.

Ово су кључни савети: 

Битна је сорта - Бирајте сорту кромпира која се најбоље пржи ( као пример, можете узети сорте Фонтане, Санте, Алмера, Агрија).

Смањите уље - Не претерујте са уљем. Ако их потопите у превише уља, изгореће споља, а изнутра ће бити недовољно печени. Да бисте избегли такву катастрофу, важно је да исперите кромпир пре него што га испечете - мој омиљени метод је кухање на пари, каж Џеф.

Тајминг - „Ако нисте сигурни колико дуго треба да кувате своје кромпире, препоручио бих вам најмање 30 минута на 200 степени док их с времена на време проверавате.

„Свако мало их промешајте/преврните да повећате хрскавост. Ако и након 40 минута нисте сигурни, извадите кромпир и пробајте га.”

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas