· · Komentari: 0
SAVET

Sirće pere kola i čisti baštu od korova, evo i kako!

Verovali ili ne, ali sirće koje koristimo za salatu može da pomogne i u mnogim kućnim poslovima čišćenja, ali i u vrtu.

1632746705_Depositphotos_14037191_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Uništavanje korova:

Sirće je dovoljno jako da ubije korov, ali istovremeno i vaše omiljene biljke, pa vodite računa kako ga koristite. Za najbolji rezultat, koristite sirće kada ste sigurni da će nekoliko dana biti suvo i sunčano vreme, jer mu je neophodno nekoliko dana na suncu da bi pokazalo svoje magično, smrtonosno dejstvo na korov.

Pročitajte još: Kako UKLONITI MIRIS belog luka sa ruku? Evo o šta treba da ih protrljate!

Kućni ljubimci:

Pse i mačke često mogu da svrbe uši, koje se uz to i perutaju i ućebaju, a to naročito važi za retrivere koji imaju opuštene. Razblažite sirće u razmeri 1:4 (recimo, kašika sirćeta i 4 kašike vode), nakvasite čistu krpu i time obrišite unutrašnjost uha vašeg kućnog ljubimca. A ako vaši ljubimci neprijatno mirišu, sirće će ublažiti smrad.

Automobili:

Sirće možete da koristite kao sredstvo za čišćenje stakala na automobilu i kao osveživač unutrašnjosti vašeg četvorotočkaša. Možete čak da ga sipate u vodu za brisače kako bi staklo na šoferšajbni bilo sjajno. Takođe, obrišite automobilska stakla razblaženim sirćetom kako se tokom zime ne bi lako zamrzavala.

Pročitajte još: RECEPT za DOMAĆI kvasac koji se sam obnavlja! Uvek ćete ga imati pri ruci

Cveće:

Postoji čitava nauka o načinima za produžavanje života vašem cveću. Jedan od njih je da u vodu u kojem je cveće dodate nekoliko kašika sirćeta, kao i malo šećera.


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.