· · Коментари: 0
САВЕТ

Сирће пере кола и чисти башту од корова, ево и како!

Веровали или не, али сирће које користимо за салату може да помогне и у многим кућним пословима чишћења, али и у врту.

1632746705_Depositphotos_14037191_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Уништавање корова:

Сирће је довољно јако да убије коров, али истовремено и ваше омиљене биљке, па водите рачуна како га користите. За најбољи резултат, користите сирће када сте сигурни да ће неколико дана бити суво и сунчано време, јер му је неопходно неколико дана на сунцу да би показало своје магично, смртоносно дејство на коров.

Прочитајте још: Како УКЛОНИТИ МИРИС белог лука са руку? Ево о шта треба да их протрљате!

Кућни љубимци:

Псе и мачке често могу да сврбе уши, које се уз то и перутају и ућебају, а то нарочито важи за ретривере који имају опуштене. Разблажите сирће у размери 1:4 (рецимо, кашика сирћета и 4 кашике воде), наквасите чисту крпу и тиме обришите унутрашњост уха вашег кућног љубимца. А ако ваши љубимци непријатно миришу, сирће ће ублажити смрад.

Аутомобили:

Сирће можете да користите као средство за чишћење стакала на аутомобилу и као освеживач унутрашњости вашег четвороточкаша. Можете чак да га сипате у воду за брисаче како би стакло на шофершајбни било сјајно. Такође, обришите аутомобилска стакла разблаженим сирћетом како се током зиме не би лако замрзавала.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ за ДОМАЋИ квасац који се сам обнавља! Увек ћете га имати при руци

Цвеће:

Постоји читава наука о начинима за продужавање живота вашем цвећу. Један од њих је да у воду у којем је цвеће додате неколико кашика сирћета, као и мало шећера.


 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.