Oglas
· · Komentari: 0

Spremite ukusne i vazdušaste palačinke: Proverite svežinu praška za pecivo

Palačinke su mnogima omiljeni slatkiš

1651654993_pancakes-g6af9a1b51_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Palačinke se spremaju brzo, pa su idealno rešenje za nenajavljene goste. Zahtevaju svega nekoliko sastojaka, tako da možete da ih spremite u svakom trenutku.

Ukusne palačinke

Pre nego što sledeći put krenete sa pripremom proverite da li znate sve tajne do savršeno vazdušastog testa za palačinke:

Proverite svežinu praška za pecivo

Ako vam je prašak za pecivo star ili mu je istekao rok trajanja, na kraju ćete da dobijete ravne palačinke, a ne lagane i pahuljaste.

Pročitajte još: Dodavanje OVOG sastojka u kajganu čini je savršeno MEKANOM I VAZDUŠASTOM: Ovako dobar RECEPT još niste probali

Grudvice

Ako dobijete palačinke sa grudvicama to znači da je neki korak bio pogrešan. Umutite suve sastojke da biste izbegli velike grudvice.

Mešanje

Trudite se da ne mešate smesu previše. Neke grudvice u testu su u redu, a uopšteno gledano, bolje je da imate nekoliko malih grudvica nego lepljivo testo. Ako ste umutili suve sastojke pre nego što ste dodali mokre, trebalo bi da budete u mogućnosti da ih lagano spojite sa nekoliko veštih okreta kašikom.

Odmorite testo

Kada napravite smesu ne krećite odmah sa pravljenje, već je ostavite da odstoji najmanje 15 minuta.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas