· · Коментари: 0

Спремите укусне и ваздушасте палачинке: Проверите свежину прашка за пециво

Палачинке су многима омиљени слаткиш

1651654993_pancakes-g6af9a1b51_1280.jpg
Фото: пиxабаy

Палачинке се спремају брзо, па су идеално решење за ненајављене госте. Захтевају свега неколико састојака, тако да можете да их спремите у сваком тренутку.

Укусне палачинке

Пре него што следећи пут кренете са припремом проверите да ли знате све тајне до савршено ваздушастог теста за палачинке:

Проверите свежину прашка за пециво

Ако вам је прашак за пециво стар или му је истекао рок трајања, на крају ц́ете да добијете равне палачинке, а не лагане и пахуљасте.

Прочитајте још: Додавање ОВОГ састојка у кајгану чини је савршено МЕКАНОМ И ВАЗДУШАСТОМ: Овако добар РЕЦЕПТ још нисте пробали

Грудвице

Ако добијете палачинке са грудвицама то значи да је неки корак био погрешан. Умутите суве састојке да бисте избегли велике грудвице.

Мешање

Трудите се да не мешате смесу превише. Неке грудвице у тесту су у реду, а уопштено гледано, боље је да имате неколико малих грудвица него лепљиво тесто. Ако сте умутили суве састојке пре него што сте додали мокре, требало би да будете у могуц́ности да их лагано спојите са неколико вештих окрета кашиком.

Одморите тесто

Када направите смесу не крећите одмах са прављење, већ је оставите да одстоји најмање 15 минута.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.