Oglas
· · Komentari: 0
ORMAN

Votka će ga dezinfikovati! Uskoro će proleće, evo kako se ČUVA zimska odeća

Vreme je da se sklone teški kaputi i bunde, ali odložite ih pravilno da bi vam ponovo služili sledeće zime.

1615474384_glavna.png
Foto: EPA
Oglas

Pojedine odevne komade ne možete samo staviti u veš mašinu i opravi, jer tkanina može da se ošteti. Kaputi i jakne nisu jeftini i treba da traju što duže.

Pročitajte još: Kako da prepoznate odeću koja će se raspasti posle prvog pranja

Kaputi

Zimski kaputi se nose na hemijsko čišćenje, a ako nema potrebe za tim naprskajte ga mešavinom vode i votke i sotavite da se osuši. Votka će ga dezinfikovati. Četkom očistite prljavštinu, a okovratnik očistite vlažnom krpom sa vodom i sapunom.

Vunene stvari

Vuna se skuplja na visokim temperaturama i ne trpi centrifugu. Džempere perite ručno u mlakoj vodi. Umesto deterdženta koristite šampon. Oprane džempere složite, nikada ne vešajte na vešalicu.

Džemper u zamrzivač
Šalove, kape i rukavice perite najviše tri puta u sezoni. Džemper koji ima angoru u sebi posle pranja stavite u zamrzivač na 24 časa.
Fleke od parfema se skidaju šakom soli.

Pročitajte još: Koliko je efikasno čišćenje PENOM ZA BRIJANJE? Nakitu vraća sjaj, a za ogledala je izvrsna

Fleke od parfema na vunenim stvarima nekada ni posle pranja ne mogu da se skinu. Ponovo ih potopite u vodi u koju ste sipali šaku soli.

Pažljivo sa pranjem u mašini Foto: Depozit

Perjane jakne

Perjane jakne ne treba prati često, najviše dva puta tokom sezone. Ako ih perete u mašini uradite to na najmanjoj temperaturi, a onda je lepo raširite umesto da je obesite.

Pročitajte još: Da vam staklo u tuš kabini bude čisto tokom cele godine, primenite ovaj jednostavan trik od 30 sekundi

Krzno

Krzno se čuva u platnenim vrećama, nikada u plastičnim kesama. Prethodno ga naprskajte naftalinom ili drugim sredstvom protiv moljaca. Bunde držite na drvenoj vešallici, nikada metalnoj. Dva puta godišnje istresite krzno drvenim štapom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas