Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОРМАН

Вотка ће га дезинфиковати! Ускоро ће пролеће, ево како се ЧУВА зимска одећа

Време је да се склоне тешки капути и бунде, али одложите их правилно да би вам поново служили следеће зиме.

1615474384_glavna.png
Фото: ЕПА
Oglas

Поједине одевне комаде не можете само ставити у веш машину и оправи, јер тканина може да се оштети. Капути и јакне нису јефтини и треба да трају што дуже.

Прочитајте још: Како да препознате одећу која ће се распасти после првог прања

Капути

Зимски капути се носе на хемијско чишћење, а ако нема потребе за тим напрскајте га мешавином воде и вотке и сотавите да се осуши. Вотка ће га дезинфиковати. Четком очистите прљавштину, а оковратник очистите влажном крпом са водом и сапуном.

Вунене ствaри

Вуна се скупља на високим температурама и не трпи центрифугу. Џемпере перите ручно у млакој води. Уместо детерџента користите шампон. Опране џемпере сложите, никада не вешајте на вешалицу.

Џемпер у замрзивач
Шалове, капе и рукавице перите највише три пута у сезони. Џемпер који има ангору у себи после прања ставите у замрзивач на 24 часа.
Флеке од парфема се скидају шаком соли.

Прочитајте још: Колико је ефикасно чишћење ПЕНОМ ЗА БРИЈАЊЕ? Накиту враћа сјај, а за огледала је изврсна

Флеке од парфема на вуненим стварима некада ни после прања не могу да се скину. Поново их потопите у води у коју сте сипали шаку соли.

Пажљиво са прањем у машини Фото: Депозит

Перјане јакне

Перјане јакне не треба прати често, највише два пута током сезоне. Ако их перете у машини урадите то на најмањој температури, а онда је лепо раширите уместо да је обесите.

Прочитајте још: Да вам стакло у туш кабини буде чисто током целе године, примените овај једноставан трик од 30 секунди

Крзно

Крзно се чува у платненим врећама, никада у пластичним кесама. Претходно га напрскајте нафталином или другим средством против мољаца. Бунде држите на дрвеној вешаллици, никада металној. Два пута годишње истресите крзно дрвеним штапом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas