Oglas
· · Komentari: 0
PUTOVANJA

Od MARTA više nema ulaska u avion bez "KOVID PASOŠA"? Evo ko će ga PRVI tražiti

Predstavnici Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA) najavili su da bi njihove "digitalne propusnice", Travel pass, trebalo da počnu da se upotrebljuju od marta.

1610952349_london-938880_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Travel Pass će prve početi da koriste nacionalne i velike aviokompanije.

Pročitajte još: PUTOVANJA SU KLJUČ SREĆE: Više usrećuju od dana venčanja

Reč je o mobilnoj aplikaciji koja putnicima pomaže da na jednom mestu imaju sve potrebne  informacije vezane za potvrdu o testiranju na KOVID-19 ili vakcinaciji. Aplikacija je pouzdanija i jednostavnija za upotrebu od štampanih dokumenata.

Kontakt putnika i osoblja biće minimalan.
Počeli pre pandemije!?
Zanimljivo je da je ovu aplikaciju  IATA razvijala pre pandemije u partnerstvu sa kompanijom "Evernym" koja se bavi rešenjima digitalne identifikacije.

IATA ubrzano radi na projektu, na formi, načinu upotrebe i predviđanju eventualne zloupotrebe. Na ovaj način će biti rešeni problemi avio industrije povezani sa pandemijom. Aplikacija će imati mogućnost  beskontaktne identifikacije.

Putnici će dolaziti na aerodrom sa spremnom dokumentacijom i više neće biti kašnjenja.

Cilj elektronskog pasoša je da se reši problem aviokompanija sa osobljem na aerodromu. Naime,  aviokompanija koja posluje sa oko 10% kapaciteta, trenutno koristi 100% svog osoblja za verifikaciju potvrda o testiranju na KOVID-19.

Pročitajte još: Da li biste se usudili? Najviši hotel u Evropi nalazi se na čak 3.212 metara nadmorske visine (VIDEO)

Kada aplikacija proradi u punom kapacitetu, smanjiće zastoji i kašnjenja, jer će putnici dolaziti sa proverenom i spremnom dokumentacijom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas