Oglas
· · Komentari: 0

Ljubišu Samrdžića smo svi obožavali kao glumca, a da li znate čime se on zapravo bavio?

Legendarni glumac pre imao je veoma zanimljiv posao u mladosti

1650547884_ljubisa.jpg
Foto: Ataimages
Oglas

Ljubiša Samardžić, preminuo je 2017. godine u 80. godini. Bio je jedan od omiljenih domaćih glumaca, a najveći publicitet donela mu je uloga Šurde u kultnoj seriji "Vruć vetar".

Pročitajte još: Lidija Vukićević LEPŠA NEGO IKAD: Da li biste je prepoznali? (FOTO)

Iako je gluma bila njegova primarna profesija, Samardžić je početkom sedamdesetih godina pisao članke o samom sebi za tadašnju TV Reviju.

Ono što mnogi nisu znali je da je Ljubiša jako rano ostao bez oca, pa je zajedno sa svojim majkom živeo od milimalnih prihoda porodične penzije. Onda je njegova majka odlučila da otvori poslastičarnicu, jer je u tom periodu postojala samo jedna.

Pored kolača, Ljubiša je u to vreme bio zadužen i za pravljenje sladoleda, ali i fizikaliju. Gostujući u emisijama, ali i u člancima koje je pisao, legendarni glumac je sa ponosom pričao o detinjstvu:

- Pamtim to bakarno kazanče, oko koga sam stavljao izlomljeni led prethodno dobro nasoljen, tu smesu koja je tek uz mnogo moga znoja postajala sladoled...Kada bih sve pripremio, počinjao sam da okrećem točak čiji su se okreti prenosili na žljeb, a sa ovoga na to bakreno kazanče i jednu šipku u njemu koja je mešala smesu... Mešanje sladoleda obično je počinjalo u deset i trideset a završavalo se u podne da bismo, popodne, imali svežu robu - pisalo je u jednom od članaka koji su objavljeni u TV reviji.

Pročitajte još: "ORIGINALNOSTI MANJKA" Ksenija Hurricane otkrila šta misli o Konstrakti: "Iznenađena sam što je narod glasao za nju"

- Već u devet bio sam umoran i pospan. Pa ipak, živelo se. Para je bilo ne mnogo, ali više nego ranije kad smo svi bili bez posla. A ja nikada nisam bio toliko umoran da ne bih, u našoj poslastičarnici, zapazio po neku zgodnu devojčicu - rekao je Ljubiša.

Glumac je preminuo 8. 2017. godine u 80. godini.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas