Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Љубишу Самрџића смо сви обожавали као глумца, а да ли знате чиме се он заправо бавио?

Легендарни глумац пре имао је веома занимљив посао у младости

1650547884_ljubisa.jpg
Фото: Атаимагес
Oglas

Љубиша Самарџић, преминуо је 2017. године у 80. години. Био је један од омиљених домаћих глумаца, а највећи публицитет донела му је улога Шурде у култној серији "Врућ ветар".

Прочитајте још: Лидија Вукићевић ЛЕПША НЕГО ИКАД: Да ли бисте је препознали? (ФОТО)

Иако је глума била његова примарна професија, Самарџић је почетком седамдесетих година писао чланке о самом себи за тадашњу ТВ Ревију.

Оно што многи нису знали је да је Љубиша јако рано остао без оца, па је заједно са својим мајком живео од милималних прихода породичне пензије. Онда је његова мајка одлучила да отвори посластичарницу, јер је у том периоду постојала само једна.

Поред колача, Љубиша је у то време био задужен и за прављење сладоледа, али и физикалију. Гостујући у емисијама, али и у чланцима које је писао, легендарни глумац је са поносом причао о детињству:

- Памтим то бакарно казанче, око кога сам стављао изломљени лед претходно добро насољен, ту смесу која је тек уз много мога зноја постајала сладолед...Када бих све припремио, почињао сам да окрећем точак чији су се окрети преносили на жљеб, а са овога на то бакрено казанче и једну шипку у њему која је мешала смесу... Мешање сладоледа обично је почињало у десет и тридесет а завршавало се у подне да бисмо, поподне, имали свежу робу - писало је у једном од чланака који су објављени у ТВ ревији.

Прочитајте још: "ОРИГИНАЛНОСТИ МАЊКА" Ксенија Хуррицане открила шта мисли о Констракти: "Изненађена сам што је народ гласао за њу"

- Већ у девет био сам уморан и поспан. Па ипак, живело се. Пара је било не много, али више него раније кад смо сви били без посла. А ја никада нисам био толико уморан да не бих, у нашој посластичарници, запазио по неку згодну девојчицу - рекао је Љубиша.

Глумац је преминуо 8. 2017. године у 80. години.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas