· · Komentari: 0

Zablistajte sa prvim zracima sunca: Odradite detoks kože u tri koraka i pripremite je za prolećno vreme

Nakon hladnijih meseci, proleće nam stiže, a potrebno je i da kožu pripremimo na vreme

1678790683_shutterstock_1936231342.jpg
Foto: Shutterstock

Posle niza dugih zimskih meseci, dočekali smo prve zrake sunca, pa je zato sada pravo vreme da pripremimo kožu za nadolazeće proleće. Da biste povratili koži njen stari sjaj i pomogli u njenoj odbrani od novih štetnih uticaja, dovoljno je samo okrenuti se prirodi. Biljna ulja pomoći će u regeneraciji kože.

Potrebno je da našu rutinu nege kože promenimo i prilagodimo sunčanim mesecima koji tek slede. Ovo su koraci koja bi svaka dama trebalo da sledi.

Piling za otklanjanje izumrlih ćelija

Prvi korak u pripremi kože za toplije vreme treba da bude otklanjanje izumrlih ćelija, a koje ometaju prirodan metabolizam i lep i negovan izgled. Kako se obnova kože zimi odvija drugim tempom, kao posledicu hladnijih meseci imamo suvu i grubu kožu, koja je izgubila svoju mekoću, elastičnost i gipkost. Pilingom ćemo ukloniti ovaj nepotrebni sloj kože i omogućiti joj da neometano funkcioniše, ali i pomoći da naneti preparati prodru u dublje slojeve i dubinski je hrane.

Hidratacija

Kako smo tokom zime bili izloženi hladnom vazduhu i jakom vetru i često boravili u zatvorenim prostorijama niske vlažnosti vazduha, rezultat je suvoća kože lica i tela. Kao priprema za prolećne mesece neophodno je koži vratiti njenu prirodnu vlažnost, ali i podariti joj obilje antioksidanasa, koji će je učiniti lepšom, ali i otpornijom na štetne uticaje iz spoljašnje sredine. Ulje semenki kajsije je bogat izvor vitamina A, C i E, neophodnih za pravilno funkcionisanje kože, njenu regeneraciju i zaštitu od spoljašnih uticaja.

Zaštita od sunca 

U prolećnom suncu svi uživamo, posebno nakon jesenjeg i zimskog sivila. Međutim, sa njim moramo biti oprezni. Već danas počnite da koristite kreme sa zaštitnim UV faktorom. Osim toga, ulje semenki maline pogodno je za primenu u prolećnim mesecima jer sadrži prirodan zaštitni faktor, a ujedno kožu hrani i hidrira. Jednostavno, samo svoju kremu zamenite ovim uljem i dobićete odlično sredstvo za negu, ali i zaštitu kože.Ulje šargarepe, bogato je vitaminima i karotenoidima koji sprečavaju delovanje slobodnih radikala i oštećenja naše kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.