Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Заблистајте са првим зрацима сунца: Одрадите детокс коже у три корака и припремите је за пролећно време

Након хладнијих месеци, пролеће нам стиже, а потребно је и да кожу припремимо на време

1678790683_shutterstock_1936231342.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

После низа дугих зимских месеци, дочекали смо прве зраке сунца, па је зато сада право време да припремимо кожу за надолазеће пролеће. Да бисте повратили кожи њен стари сјај и помогли у њеној одбрани од нових штетних утицаја, довољно је само окренути се природи. Биљна уља помоћи ће у регенерацији коже.

Потребно је да нашу рутину неге коже променимо и прилагодимо сунчаним месецима који тек следе. Ово су кораци која би свака дама требало да следи.

Пилинг за отклањање изумрлих ћелија

Први корак у припреми коже за топлије време треба да буде отклањање изумрлих ћелија, а које ометају природан метаболизам и леп и негован изглед. Како се обнова коже зими одвија другим темпом, као последицу хладнијих месеци имамо суву и грубу кожу, која је изгубила своју мекоћу, еластичност и гипкост. Пилингом ћемо уклонити овај непотребни слој коже и омогућити јој да неометано функционише, али и помоћи да нанети препарати продру у дубље слојеве и дубински је хране.

Хидратација

Како смо током зиме били изложени хладном ваздуху и јаком ветру и често боравили у затвореним просторијама ниске влажности ваздуха, резултат је сувоћа коже лица и тела. Као припрема за пролећне месеце неопходно је кожи вратити њену природну влажност, али и подарити јој обиље антиоксиданаса, који ће је учинити лепшом, али и отпорнијом на штетне утицаје из спољашње средине. Уље семенки кајсије је богат извор витамина А, Ц и Е, неопходних за правилно функционисање коже, њену регенерацију и заштиту од спољашних утицаја.

Заштита од сунца 

У пролећном сунцу сви уживамо, посебно након јесењег и зимског сивила. Међутим, са њим морамо бити опрезни. Већ данас почните да користите креме са заштитним УВ фактором. Осим тога, уље семенки малине погодно је за примену у пролећним месецима јер садржи природан заштитни фактор, а уједно кожу храни и хидрира. Једноставно, само своју крему замените овим уљем и добићете одлично средство за негу, али и заштиту коже.Уље шаргарепе, богато је витаминима и каротеноидима који спречавају деловање слободних радикала и оштећења наше коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas