Oglas
· · Komentari: 0
POZNATI

Da li ga PREPOZNAJETE? Obožavali smo ga tokom devedesetih, a onda je 2021. godine postao JUNAK NACIJE (FOTO)

Vrhunac svoje karijere dostigao je tokom devedesetih godina.

1640883507_piksi.png
Foto: InstagramScreenShot/zene_fudbalera
Oglas

Od perioda 80-tih do početka novog milenijuma nosio je dres naše reprezentacije, za koju je odigrao više od 80 utakmica i pobrojao sve simpatije domaće jevnosti. Skoro dve decenije kasnije postao je novi junak nacije kada je sa fudbalskom reprezentacijom Srbije izborio prolazak na svetsko prventstvo u Kataru.

Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)

Verovatno je već jasno da je reč o Draganu Stojkoviću Piksiju, fudbalskoj legendi koja je ponovo dospela u žižu javnosti kao selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Naslovna fotografija nastala je davne 1994. godine, na kojoj je Piksijeva supruga Snežana i Piksi koji u rukama drži svog sina Marka. Već decenijama su u srećnom braku, a SA suprugom Snežanom ima ćerke Andreu i Anju, te sinu Marka.

Pročitajte još: Nakon što su joj roditelji pronađeni mrtvi u domu, oglasila se popularna glumice: "Želim privatnost da tugujem"

Stojković je tokom igračke i trenerske karijere živeo u Francuskoj, Italiji, Japanu i Kini, a odnedavno živi i radi u Beogradu.

Pročitajte još: Rada Manojlović NOVOGODIŠNJOM čestitkom rasplakala sve: Evo kome je namenila

Prve fudbalske korake je napravio u Fudbalskom klubu Radnički iz Niša. Neupitan talenat primetili su skauti Crvene zvezde, sa kojom je 1986. godine potpisao ugovor. U crveno-belom dresu Piksi je dva puta osvojio Prvenstvo Jugoslavije, a jednom Kup Jugoslavije.

Pročitajte još: Jedna poruka odvela ga je pravo u SMRT: Navršava se osam godina od NESREĆE u kojoj je POGINUO Pol Voker

Nekoliko puta je proglašavan najboljim sportistom Sportskog društva Crvena zvezda, te najboljim fudbalerom Šampionata Jugoslavije. Proglašen je i za petu Zvezdinu zvezdu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas