Oglas
· · Komentari: 0

LJUBAVNA PRIČA od koje zastaje dah: Kako su se upoznali Olivera i Đole Balašević?

Osvojila ga je jednom rečenicom

1674290636_Foto-Arhiva-Novosti-Darko-Dozet.jpg
Foto: Arhiva Novosti - Darko Dozet
Oglas

Olivera i Đorđe Balašević bili su sinonim za ljubav i skladan brak u kojem su bili četiri decenije. Upoznali su se neočekivano, a emocije su se javile istog trenutka, čuveni panonski mornar je istakao da je znao pri prvom pogledu da je ona prava, ali da je osvoji nije bilo lako.

NJihova ljubavna priča je poput prelepog romantičnog fima, a počinje susretom na jednoj televiziji, gde su se prvi put susreli. Naime, oboje su bili gosti u jednoj novosadskoj televiziji. Olivera je tada gostovala u sportskom programu kao reprezentativka u sportskoj gimnastici, dok je Đorđe bio gost u muzičkom delu. Mlada studentkinja iz Novog sada nije ni slutila da će se do ušiju zaljubiti u već populanrog mladića sa gitarom.

Upravo zbog te ljubavi vrsna gimnastičarkaje bila na životnoj raskrsnici, morala je da bira da li će prednost dati emocijama ili sportskoj karijeri.

- I tu ja prevagnem kao peta disciplina. Jednom prilikom gledali smo zajedno utakmicu Hajduk-Hamburger. Ođednom Olja prebaci ruku preko mog ramena i kaže: "Ovaj Zlatko Vujović je opasan fudbaler." - ispričao je Đorđe Balašević u decembru 1981.

Pročitajte još: Suzana Mančić pričala o NAJTEŽIM momentima u životu: "Kada padneš u BLATO moraš da ustaneš i nastaviš dalje"

Prema njegovom priznanju, tada je rekao sam sebi: "Našao sam pravu osobu, prijatelja koji se razume i u druge stvari. Ženim je odmah – gotovo je!”.

Prvo su postali roditelji, kada je došla na svet njihova prva ćerka Jovana, a onda su i šest godina kasnje konačno izgovorili i to sudbonosno "da", ali u tajnosti - usred radne nedelje.

- Malo sam se toga bojao, jer sam dosta formalnosti izbegao u životu. Kad sam maturirao, bila je to prava prilika da obučem odelo, ali sam to izbegao sticajem okolnosti, nisam došao na proslavu. Ni kasnije nikad nisam bio u odelu - bio je iskren pevač.

Naglašavao je da nisu želeli glamuroznu proslavu.

- Hteo sam da se venčamo 15. avgusta kad je najtoplije, da bih mogao biti u nekoj majici. Dogovorili smo se da to ipak bude 7. maja, jer je bila neizvesna situacija oko mog dolaska iz vojske. Kao hranitelj porodice nisam to bio i formalno. Dokument je bio jako važan. Ali nismo želeli nikakve ceremonije i pompe. Odabrali smo četvrtak. Nismo hteli da to bude ni subota, ni neđelja, jer su se baš tada venčavali neki moji prijatelji i nisam hteo da se sretnemo i da se diže neka frka, da nešto vrištimo, skačemo… Nikome ništa nismo rekli, pokupili smo se na brzinu, čak smo malo i zakasnili - ispričao je jednom prilikom Đole.

Međutim, neki prijatelji su uspeli da "porvale" njihov plan, te su ih već čekali u sali za venčanja kod matičara. NJihova kuma Bilja je došla u zadnji tren, Doletov kum i dugogodišnji saradnik Borček nije ni znao o čemu se radi, legendarni pesnik mu je samo rekao da ponese ličnu kartu i da je u pitanju neko snimanje.

- Olja je imala lepu belu haljinu, samo bez onih "džidža" na glavi. Bila je to mala, slatka ceremonija koju smo posle nastavili kod kuće, strogo uz sendviče. Osećao sam se dobro, kao da nisam mladoženja. Bio sam u elegantnim crnim pantalonama, večernjim, i cipelama s dobrim elementima patika, nisam baš hteo da obujem patike iz poštovanja prema supruzi - prisećao se svojevremno Balašević.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas