· · Komentari: 0

Marina Abramović: '' U mom detinjstvu bilo je mnogo krvi'', u jeku skandala oko brenda ''BALENSIJAGA'', pod lupom su mnogi umetnici koji prikazuju golotinju i elemente mučenja u delima (FOTO)

Navodno ''Balensijaga'' inspiraciju za ozloglašenu kampanju, našao u delima poznate umetnice

1670403401_profimedia-0634136733-Marina-Abramovic-naslovna.jpg
Photo: Profimedia

U jeku skandala oko sporne kampanje brenda 'Balensijaga', javnost ne prestaje da kopa i traži ko je sve umešan u ovo.
Nakon što su objavili slike sa decom koja drže plišane mede obučene u sado-mazo kostime. Kao i određene
elemente napisanih poruka sa suđenju za pedofiliju, doživeli su fijasko, pa su čelnici brenda bili primorani da se jasvno izvine, i povuku sporne fotografije. Međutim, hajka se ne zaustavlja.

Umetnici koji su u svojim radovima prikazivali slike kastrirane dece, poput kontraverznog slikara Mikaela Boremansa, sada su takođe prozvani.
Nažalost, jedna od teorija koja se pojavila je da je 'Balensijaga' moguću inspiraciju za kampanju pronašao i u radu konceptualne umetnice, Marine Abramović. Marina je neko ko godinama intrigira svojim delima, a često u svom radu 'flertuje' sa golim telima, krvlju, satanističkim simbolima, i prikazima patnje i bola.

Upozorenje: Slike mogu sadržati uznemirujuće prizore

Pročitajte još: Mila Kunis:'' Nove generacije dece napraviće razliku u svetu!'' (VIDEO)

I dok ona navodi da nije ''satanista već umetnik'', pažnju privlače njene izjave koje govore o njenom detinjstvu, koje nije bilo nimalo lako. Naime, kako je izjavljivala- njeni roditelji nisu bili skloni izlivima nežnosti, niti su je ikada u životu poljubili ili pohvalili. Kako navodi, majka ju je tukla, čupala za kosu, govorila joj da je beskorisna, a jednom ju je nazvala i prostitutkom nakon što je doživela prvi poljubac, sa samo 14 godina.
Kao tinejdžerka, mislila je da je užasno ružna. Imala je, kako se priseća: ''veliki nos, mnogo bubuljica, užasnu frizuru, ortopedske cipele, i naočare sa velikom dioptrijom''.

Foto: Profimedia

Pročitajte još: Bivša žena Skotija Pipena SMRT za NBA: Uža specijalnost su joj mladi košarkaši, a sada je u vezi sa sinom Majkla Džordana (FOTO)

Nekada neugledna devojčica, danas važi za jednu od najvećih umetnica na svetu, koja i dalje ne prestaje da šokira svet.
Marina je u svojim memoarima, otkrila da je tri puta imala pobačaj, jer nikada nije želela decu. U jednom od retkih intervjua za 'Gardijan', nakon što su je zbog ovoga napali, rekla je sledeće: 

- Svidelo mi se kako je jedan od forumaša napisao da niko ne pita Džorža Klunija zašto nema decu. Ostalo je bilo vrlo licemerno.

Bilo je to u periodu dok Kluni još uvek nije imao decu. U memoarima je iskreno napisala i kako je u njenom detinjstvu bilo mnogo krvi. Kada je uzgubila svoj prvi dečji zub, krvarenje se nije zaustavljalo tri meseca, a kada je dobila prvi ciklus, trajao je deset dana.

Svakako je da voleli je ili ne voleli, Marina nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.