· · Komentari: 0
NEKAD I SAD

Od mladog rokera do najpopularnijeg pevača folk muzike: Njegovi hitovi i dan danas se pevaju, a u jeku popularnosti povukao se sa muzičke scene

Legendarni pevač nije više prisutan na javnoj sceni

1642257927_roki.jpg
Foto: YouTube printscreen

Radoslav Rodić Roki, jedan je od retkih pevača, koji može za sebe da kaže, da je otpevao hitove za sva vremena, a onda se povukao sa muzičke žene.

Pročitajte još: Prvi put je bila na audiciji pre skoro 20 godina, a danas je jedna od NAJUSPEŠNIJIH PEVAČICA: Znate li o kome je reč? (FOTO/VIDEO)

Slavni pevač, rođen je u podavalskom naselju Ripanj 1950. godine. Iako je postao jedan od najboljih pevača folk muzike, legendarni Roki, karijeru je započeo kao roker. Zajedno sa prijateljima iz škole, osnovali su rok sastav pod nazivom "Helios". Izdali su jedan singl u produkciji PGP RTS-a pod nazivom "Svemu si kriva ti".

Pored prepoznatljive boje glasa, Roki je važio i za jednog od najlepših naših pevača, a samim tim, bio je i veliki miljenik žena. 

Zahvaljujući Marini Tucaković i Futi, Roki je snimio pesme, koje se danas svrstavaju u evergrin. Nijedno slavlje ne može da prođe bez njegovih numera "Žena" i "Volim da te volim", koju su prepevali mnogi današnji poznati pevači, a sa kojima je 1985. i 1986. godine bio pobednik muzičkog festivala "Mesam". Takođe, 1988. godine bio je pobednik "Mesama" sa numerom "Moja ljubo".

Foto: Youtube printscreen

Uprkos slavi i popularnosti, Roki se devedesetih godina, povukao sa javne scene. Živeo je jedno vreme u Americi, gde se bavio ugostiteljstvom. Godine 2012., pojavio na Grand festivalu  sa numerom "Svako je nekad Bog" i od tada retko imamo prilike da ga vidimo u javnosti.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.