Oglas
· · Komentari: 0

PESMA KOJU JE OLIVER OTPEVAO SAMO JEDNOM: Mnogi kažu da je to njegova najlepša balada

Pesma Olivera Dragojevića je pre četiri decenije osvojila srca publike širom zemlje i regiona, ipak, on ju je otpevao samo jednom u studiju i nikada više

1716553174_Foto-Ataimages.rs-Oliver.jpg
Foto: Ataimages.rs/ Z.M.
Oglas

Pesma Olivera Dragojevića napisana je u taksiju, a snimljena je za potrebe serije „Vruć vetar”. Reč je o numeri „A sad adio” koju je komponovao čuveni Vojkan Borisavljević. 

- Sećam se toga, kao da je juče bilo. Išao sam u Dubrovnik. Reditelj Aca Đorđević i Siniša Pavić su mi otprilike rekli kakva bi trebalo da bude ta pesma, da mora da se oseća vruć vetar. Pre toga sam letovao na Kritu i već sam to osetio. Brzo sam shvatio šta žele, bio je to trenutak inspiracije koji sam vrlo jednostavno pretočio u pesmu. Komponovao sam je u taksiju do aerodroma, a Oliver ju je snimio jedne večeri za 10 minuta u studiju Radio Beograda. NJegov glas je obeležio pesmu, a posle su je mnogi snimili - rekao je Vojkan i dodao:

- Lepo sam sarađivao sa Oliverom i žao mi je što se raspala Jugoslavija. To vreme, ta zemlja, kultura, muzika i saradnja među nama, iznedrili su mnogo dobrih stvari. U toj različitosti naroda trudili smo se da se takmičimo i budemo bolji od drugih na pozitivan način, što je donelo nemerljive rezultate - otkrio je svojevremeno Vojkan za Kurir. 

Iako je pesma Olivera Dragojevića postala veliki hit, uživo je nikada nije pevao. Ipak, reči ove prelepe numere bude uspomene, a mnogobrojna publika uz nju slavi, peva i tuguje. 

Uz zvuke ove balade sahranjen je glumac LJubiša Samardžić koji je u pomenutom ostvarenju igrao glavnu mušku ulogu. 

(Gloria)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas