Oglas
· · Komentari: 0
RUSKA MEDICINA

Bacite LEKOVE ZA SMIRENJE! Umirite se i opustite uz PRIRODNE ČAJEVE

Ukoliko ste napeti, neprestano ste pod stresom ili se nalazite u osetljivoj životnoj situaciji, lekovi za smirenje ne moraju biti rešenje problema. Umesto toga, okrenite se prirodi...

1601503889_caj.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Iako je upotreba biljaka u lečenju manjih teškoća i poboljšanju stanja organizma odavno poznata, samolečenje biljkama se ne preporučuje posebno kod stresa kod starijih korisnika.

Pročitajte još: TRI RECEPTA dr Branimira Nestorovića za lečenje najčešćih bolesti u Srbiji SVIMA DOSTUPNI

Ukoliko pijete lekove za neku osnovnu hroničnu bolest, biljke mogu da utiču na dejstvo terapije, kao i na status oboljenja.  Aktivne supstance u biljnim preparatima nisu agresivne i ne dovode do stvaranja navike, što predstavlja njihovu osnovnu prednost u odnosu na lekove.

Kad je reč o čajevima za smirenje, pomenućemo neke opšte poznate biljke od kojih se on pravi - matičnjak, majčina dušica i žalfija. Najbolji efekat se, međutim, postiže njihovom kombinacijom.

Pročitajte još: TRI RECEPTA dr Branimira Nestorovića za lečenje najčešćih bolesti u Srbiji SVIMA DOSTUPNI

Čaj od majčine dušice

Majčina dušica je u sastavu mnogih lekova i preparata upravo zbog blagotvornog dejstva na nervni sistem. Ublažava napetost, i poboljšava kvalitet sna. Ova biljka u svom sastavu ima tanine i etarsko ulje. Čaj od majčine dušice dobar je za miran san, a jedna šolja čaja dnevno pozitivno će uticati na vaš organizam.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Čuveni valjevski travar GORAN kaže: Za jesen spremite TRI biljne mešavine i nema straha od KORONE

Osim čaja, majčina dušica može da posluži i za pripremanje blagotvornih kupki, a uživanje u ovakvoj kupki može da posluži za miran san i odlično opuštanje pre spavanja.Č

aj od majčine dušice pravi se uobičajeno, tako što kašiku čaja stavite u 200 mililitara ključale vode i kada odstoji dvadesetak minuta i procedite i popijete. 

Čaj od matičnjaka će smiriti i ublažiti napetost nerava.

Čaj od matičnjaka

Ova biljka je od davnina poznata po tome što  smanjuje stres i pojačava koncentraciju. Čaj za smirenje od matičnjaka se koristi i protiv nesanice. Veoma je lekovit za probavni trakt, naračito za želudac.

Čaj od matičnjaka će smiriti i ublažiti napetost nerava. Čaj od matičnjaka priprema se od svežih i sušenih listova. Preliti kašičicu ove biljke sa 250 mililitara vrele vode i ostaviti da se prohladi poklopljeno oko 10 minuta. Procediti i uživajte u opuštajućem mirisu i ukusu u večernjim satima.

Pročitajte još: Reguliše krvni pritisak i čuva ZDRAVLJE MOZGA! Evo koju VOĆKU morate pojesti već danas

Matičnjak može da se kombinuje sa kamilicom, valerijanom i nanom i ova kombinacija može da se pije dva puta dnevno.

Žalfija se ne sme koristiti u velikim dozama

Čaj od žalfije

Žalfija je mediteranska biljka sa jakim dejstvom po pitanju smirivanja lupanja srca, grčeva crijeva ali i kod visoke temperature. Ne sme se koristiti u velikim dozama.

Čaj od žalfije priprema se tako što se jedna kašičica osušene ili sveže biljke prelije sa 400 mililitara vode pa se potom kuva u vodi oko 20 minuta.

Konzumira se jednom dnevno u popodnevnim časovima. Pre korišćenja ovog napitka neophodna je konsultacija sa lekarom jer čaj od žalfije jer može da ošteti funkcije jetre.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas