· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Reguliše krvni pritisak i čuva ZDRAVLJE MOZGA! Evo koju VOĆKU morate pojesti već danas

Obzirom na sve zdravstvene prednosti ovog voća, lekari širom sveta ga preporučuju za konzumiranje na dnevnom nivou.

1600031435_avokado.jpg
Foto: Pixabay

Mnogo je razloga zbog kojih morate voleti - avokado. Ovo je jedna od najboljih svežih namirnica koju možete jesti jer je prepun dobrih masnoća i brine se o celom vašem organizmu. Avokado može lako postati dodatak doručku, ručku, užini i večeri.

Pročitajte još: Ovoliko BANANA nedeljno treba JESTI kako biste bili ZDRAVI

Ovo voće sadrži veliki procenat dobrih masti i obiluje brojnim nutrijentima. Samo 100 grama avokada sadrži oko 160 kalorija, 15 grama masti, 9 grama ugljenih hidrata i 2 grama proteina.

Pročitajte još: MA, KAKVA TERETANA! Ovo je pravi NAČIN da igubite višak kilograma

Obiluje vlaknima, kalijumom, visokim procentom vitamina E, B i folnom kiselinom. Poboljšava apsorpciju nutrijenata i tako omogućava telu da upije više hranljivih sastojaka.

Pročitajte još: Ovih 5 PLASTIČNIH STVARI ne morate da koristite: Nađite im zamene, sačuvajte ZDRAVLJE i PLANETU

Evo kako jedan avokado dnevno pospešuje zdravlje krvnih sudova i mozga.


Foto: Depositosphotos

Regulisanje krvnog pritiska

S obzirom na to da je avokado pun kalcijuma, to mu omogućuje da dovede krvni pritisak u savršenu ravnotežu. Kalcijum je inače zadužen za eliminisanje viška natrijuma iz organizma. Upravo zbog toga avokado može pročistiti krvne sudove i idealno izbalansirati krvni pritisak.

Zdravlje mozga

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Stručnjaci smatraju avokado najboljom namirnicom za zdravlje mozga zbog visokog udela omega-3 kiselina i vitamina E. Omega 3 održava mozak zdravijim tako što poboljšava dotok krvi u prednji deo koji je bitan za kritičko razmišljanje, ponašanje, donošenje odluka i planiranje.

Pročitajte još: ČAŠA ZDRAVLJA sprečava loš zadah, ČUVA ZUBE i kosti

Vitamin E klinički je dokazan kao sredstvo koje pomaže u smanjenju progresije Alchajmerove bolesti i smatra se posebno korisnim u ranom stadijumu ove bolesti.

Avokado je bogat nezasićenim mastima koje podstiču zdrav protok krvi potreban mozgu za maksimalnu učinkovitost. 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.