Oglas
· · Komentari: 0
RUSKI LEK IZ PRIRODE

DETOKSIRAJTE svoju jetru lekovitim grožđicama! Donosimo vam tradicionalni RUSKI RECEPT

Zdrava jetra je ključ zdravog organizma, jer ona obavlja najveći broj biohemijskih procesa u telu i poznata je kao glavna laboratorija organizma

1622994532_Depositphotos_28778087_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Jetra pomaže u varenju hrane, čuva energiju i distribuira je po potrebi, a važna uloga joj je i uklanjanje toksina. Ona obavlja više od 500 različitih funkcija u organizmu. NJene primarne funkcije su stvaranje i izlučivanje žuči, izlučivanje bilirubina, holesterola, triglicerida, hormona, i lekova.

Pročitajte još: Prirodni tonik koji rešava UPORNU PERUT! Evo u koje zdravstvene svrhe možemo koristiti JABUKOVO SIRĆE

Osim što čisti jetru, ovaj preparat stimuliše varenje, pomaže u boljoj preradi hranljivih materija u stomaku i smanjuje kiselinu...

Toksini u jetri

Jetra je najviše izložena udarima hirova životnog stila kao što su alkoholizam, neumerenost u ishrani i manjak fizičke aktivnosti. Savremeni život i izloženost toksinima u različitim formama, pesticidima iz hrane, zagađenog vazduha, hemikalijama u vodi koju pijemo i hormonima iz namirnica životinjskog porekla, najveće posledice ima po zdravlje jetre. Naime, ovi toksini ulaze u telo, prelaze u krvotok i stižu do jetre.

Pročitajte još: MASLINOVO ULJE kao rešenje za suve pete: Potrebna su samo tri koraka

Lekovitost grožđica
Suvo grožđe sadrži oko 306 kalorijama na 100 grama, zbog čega se ova namirnica tretira kao zdrava i neškodljiva za svakoga, a šećeri koji se nalaze u grožđicama direktno se razlažu u telu i pretvaraju u energiju. U istoj količini ovog sušenog voća nalazi se oko 70 grama ugljenih hidrata koji su biljnog porekla, kao i 3 grama biljnih proteina i oko 1 gram biljnih masti. Osim toga, vitamini i minerali su zastupljeni u suvom grožđu u zaista velikim količinama. Ovo sušeno voće u 100 grama sadrži vitamin A (0,2 mg), B1 (0,15 mg), B2 (0,08 mg), B6 (0,3 mg), a prisutni su i vitamin C i E čija količina varira, ali ih ima u visokoj koncentraciji. Kada je reč o mineralima, ove bobice su prebogate kalijumom, kalcijumom, magnezijumom, gvožđem, fosforom i natrijumom.

Eliminacija toksina iz jetre nije jednostavan proces, a filtracija i detoksikacija se odvija u dve faze. U prvoj fazi jetra luči enzime koji moraju da se vežu za toksične supstance i pretvore ih u po organizam bezbednija jedinjenja. U drugoj fazi jetra tim jedinjenjima dodaje određene molekule da bi ih pretvorila u jedinjenja rastvorljiva u vodi da bi se lakše transportovala i eliminisala.

Pročitajte još: Da li je često pranje ruku poremećaj? Ukoliko radite OVE stvari porazgovarajte sa stručnjakom

Recept za čišćenje jetre grožđicama 

Ujutro natopite pola čaše grožđica 15 minuta u toploj vodi, zatim ih dobro isperite pod mlazom vode. Stavite oprane grožđice u čašu i napunite je prokuvanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sledećeg jutra. Narednog jutra, na prazan stomak popijte napitak i pojedite grožđice. Lezite u krevet na sat-dva i stavite topli oblog na desnu stranu stomaka.

Pročitajte još: Đumbir, kurkumu, limunov sok, crni biber i malo ljute papričice... TURSKI ŠOT protiv korone i DUGIN LEK zaludeli turiste (FOTO)

Ovaj postupak se obavlja jednom nedeljno tokom mesec dana, odnosno 4 puta u mesecu, dva puta godišnje. Voda suvog grožđa stimuliše aktivan rad svih biohemijskih procesa u jetri, jer na taj način pomaže detoksikaciju i cirkulaciju. Ovako pripremljeno suvo grožđe je nezamenljiv izvor antioksidanasa. Oni čuvaju organizam od slobodnih radikala koji su razlog za pojavu skoro svih onkoloških oboljenja.

Osim što čisti jetru, ovaj preparat stimuliše varenje, pomaže u boljoj preradi hranljivih materija u stomaku i smanjuje kiselinu, ali pored toga je i idealno sredstvo za mršavljenje koje sprečava gojaznost.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas