Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУСКИ ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

ДЕТОКСИРАЈТЕ своју јетру лековитим грожђицама! Доносимо вам традиционални РУСКИ РЕЦЕПТ

Здрава јетра је кључ здравог организма, јер она обавља највећи број биохемијских процеса у телу и позната је као главна лабораторија организма

1622994532_Depositphotos_28778087_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Јетра помаже у варењу хране, чува енергију и дистрибуира је по потреби, а важна улога јој је и уклањање токсина. Она обавља више од 500 различитих функција у организму. Њене примарне функције су стварање и излучивање жучи, излучивање билирубина, холестерола, триглицерида, хормона, и лекова.

Прочитајте још: Природни тоник који решава УПОРНУ ПЕРУТ! Ево у које здравствене сврхе можемо користити ЈАБУКОВО СИРЋЕ

Осим што чисти јетру, овај препарат стимулише варење, помаже у бољој преради хранљивих материја у стомаку и смањује киселину...

Токсини у јетри

Јетра је највише изложена ударима хирова животног стила као што су алкохолизам, неумереност у исхрани и мањак физичке активности. Савремени живот и изложеност токсинима у различитим формама, пестицидима из хране, загађеног ваздуха, хемикалијама у води коју пијемо и хормонима из намирница животињског порекла, највеће последице има по здравље јетре. Наиме, ови токсини улазе у тело, прелазе у крвоток и стижу до јетре.

Прочитајте још: МАСЛИНОВО УЉЕ као решење за суве пете: Потребна су само три корака

Лековитост грожђица
Суво грожђе садржи око 306 калоријама на 100 грама, због чега се ова намирница третира као здрава и нешкодљива за свакога, а шећери који се налазе у грожђицама директно се разлажу у телу и претварају у енергију. У истој количини овог сушеног воћа налази се око 70 грама угљених хидрата који су биљног порекла, као и 3 грама биљних протеина и око 1 грам биљних масти. Осим тога, витамини и минерали су заступљени у сувом грожђу у заиста великим количинама. Ово сушено воће у 100 грама садржи витамин А (0,2 мг), Б1 (0,15 мг), Б2 (0,08 мг), Б6 (0,3 мг), а присутни су и витамин Ц и Е чија количина варира, али их има у високој концентрацији. Када је реч о минералима, ове бобице су пребогате калијумом, калцијумом, магнезијумом, гвожђем, фосфором и натријумом.

Елиминација токсина из јетре није једноставан процес, а филтрација и детоксикација се одвија у две фазе. У првој фази јетра лучи ензиме који морају да се вежу за токсичне супстанце и претворе их у по организам безбеднија једињења. У другој фази јетра тим једињењима додаје одређене молекуле да би их претворила у једињења растворљива у води да би се лакше транспортовала и елиминисала.

Прочитајте још: Да ли је често прање руку поремећај? Уколико радите ОВЕ ствари поразговарајте са стручњаком

Рецепт за чишћење јетре грожђицама 

Ујутро натопите пола чаше грожђица 15 минута у топлој води, затим их добро исперите под млазом воде. Ставите опране грожђице у чашу и напуните је прокуваном водом собне температуре до врха. И оставите до следећег јутра. Наредног јутра, на празан стомак попијте напитак и поједите грожђице. Лезите у кревет на сат-два и ставите топли облог на десну страну стомака.

Прочитајте још: Ђумбир, куркуму, лимунов сок, црни бибер и мало љуте папричице... ТУРСКИ ШОТ против короне и ДУГИН ЛЕК залудели туристе (ФОТО)

Овај поступак се обавља једном недељно током месец дана, односно 4 пута у месецу, два пута годишње. Вода сувог грожђа стимулише активан рад свих биохемијских процеса у јетри, јер на тај начин помаже детоксикацију и циркулацију. Овако припремљено суво грожђе је незаменљив извор антиоксиданаса. Они чувају организам од слободних радикала који су разлог за појаву скоро свих онколошких обољења.

Осим што чисти јетру, овај препарат стимулише варење, помаже у бољој преради хранљивих материја у стомаку и смањује киселину, али поред тога је и идеално средство за мршављење које спречава гојазност.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas