· · Komentari: 0
nega kose

Evo kada treba da operemo kosu NAKON FARBANJA: Važno je zbog boje

Većina žena voli kolorizaciju kose i veoma se posvećuju tome.

1618995435_Depositphotos_376649796_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Da li su vaš izbor pramenovi ili farbanje cele kose od korena, dilema je ista - kako se tako brzo ispere farba nakon nanošenja. Glavni razlog zašto kosa gubi boju je šampon, koji takođe uklanja prirodna ulja i teksturu.

Sastav šampona i hemikalije koje se u njemu nalaze se najčešće kombinuju s uljem u korenu i u kosi, a koje se uklanja kada isperete šampon. Ovim postupkom se uklanjaju i zdrave masti koje teme proizvodi, a baš zbog toga kosa može biti veoma suva ako ne koristite regenerator. 

Pročitajte još: Problem masne kose mogao bi da reši jednostavan proizvod koji imamo u kući

Kada kosi oduzmete prirodna ulja i masti koje proizvodi, tada podstičete lojne žlezde da reaguju više nego inače i da proizvedu još više ulja, što rezultira stalno mašćenje kose. Važan savet generalno za negu kose jeste da se izbegavaju šamponi koji sadrže mnogo jakih konzervanasa, sulfata i sintetičkih mirisa. Bilo da je ona bojena ili ne, trebalo bi koristiti šampone sa što više prirodnih sastojaka i esencijalnih ulja, koji čiste vlasište, a boju ostavljaju netaknutom.

Pročitajte još: Šta nismo znali o šamponiranju? Tajna lepe kose

Posebno je važno da kosu ne peremo 72 sata nakon farbanja, jer su tada pore dlake otvorene i veliki deo boje može otići. Ne treba kosu prati ni previše vrućom vodom jer je to može oštetiti, pa je najbolje koristiti mlaku. Kao što smo rekli previše topla voda nije dobra, ali ni prevelika toplota fena nije preporučljiva. Ona može oštetiti boju, iritirati teme, a posle farbanja je neophodno da kosu sušimo prirodnim putem. Koliko god možete izbegavajte tretiranje kose peglom i firagima, kako bi je maksimalno zaštitili i očuvali.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.