· · Коментари: 0
нега косе

Ево када треба да оперемо косу НАКОН ФАРБАЊА: Важно је због боје

Већина жена воли колоризацију косе и веома се посвећују томе.

1618995435_Depositphotos_376649796_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Да ли су ваш избор праменови или фарбање целе косе од корена, дилема је иста - како се тако брзо испере фарба након наношења. Главни разлог зашто коса губи боју је шампон, који такође уклања природна уља и текстуру.

Састав шампона и хемикалије које се у њему налазе се најчешће комбинују с уљем у корену и у коси, а које се уклања када исперете шампон. Овим поступком се уклањају и здраве масти које теме производи, а баш због тога коса може бити веома сува ако не користите регенератор. 

Прочитајте још: Проблем масне косе могао би да реши једноставан производ који имамо у кући

Када коси одузмете природна уља и масти које производи, тада подстичете лојне жлезде да реагују више него иначе и да произведу још више уља, што резултира стално машћење косе. Важан савет генерално за негу косе јесте да се избегавају шампони који садрже много јаких конзерванаса, сулфата и синтетичких мириса. Било да је она бојена или не, требало би користити шампоне са што више природних састојака и есенцијалних уља, који чисте власиште, а боју остављају нетакнутом.

Прочитајте још: Шта нисмо знали о шампонирању? Тајна лепе косе

Посебно је важно да косу не перемо 72 сата након фарбања, јер су тада поре длаке отворене и велики део боје може отићи. Не треба косу прати ни превише врућом водом јер је то може оштетити, па је најбоље користити млаку. Као што смо рекли превише топла вода није добра, али ни превелика топлота фена није препоручљива. Она може оштетити боју, иритирати теме, а после фарбања је неопходно да косу сушимо природним путем. Колико год можете избегавајте третирање косе пеглом и фирагима, како би је максимално заштитили и очували.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.