· · Komentari: 0
TAMAN TEN

Evo kako što duže da SAČUVATE OSUNČANI TEN: Posle godišnjeg odmora primenite OVE TRIKOVE

Posle godišnjeg odmora teško nam pada da se oprostimo od preplanulog tena, zato vam donosimo savete kako da boja ostane što duže na koži.

1596621918_Depositphotos_139163254_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Zaštita od sunca je na prvom mestu, zato nigde ne idemo bez kreme sa SPF-om, ali u torbi za plažu ima mesta i za kremu za brže tamnjenje! Godišnji prođe za čas, ali isplati se svaki dan mazati se kremom za brže tamnjenje zbog osunčanog tena nakon godišnjeg. Nažalost, neće proći ni nedelju dana, a osunčana koža će početi da bledi. Kako očuvati taj teško stečeni preplanuli ten donosimo u nastavku. 

Pročitajte još: Svakog jutra primenite OVE TRIKOVE pre odlaska na posao i dan će biti bolji

Prvi i najvažniji savet za očuvanje preplanulosti nakon godišnjeg je hidratacija. Hidratacija sprečava kožu da se peruta i guli.

Ne dozvolite da nestanu vaši "dokazi" da ste bili na odmoru

Sunce je glavni razlog isušivanja kože tako da hidratacije nikad dosta. Hidrirajte se pre, za vreme i nakon sunčanja. Za najbolje rezultate nabavite mleko za telo, ulja ili losione s hijaluronskom kiselinoma, a isušivanje će sprečiti i after-sun losioni. 

Pročitajte još: SVE JE U POGLEDU: Obratite pažnju na oči, od njih ZAVISI da li se nekom dopadate

Osim spoljašnje hidratacije, bitna je i ona unutrašnja. Trebalo bi piti što više vode i koža će biti hidrirana, a samim tim i zdravija. Zdrava koža znači i duži život kožnih ćelija među kojima se nalaze i one "osunčane". 

Za hidriranu kožu najmanje dve litre vode dnevno

Foto: Depozit

Na očuvanje preplanulog tena utiče i tuširanje. Naime, puno je bolje za osunčanu kožu tuširanje toplom ili mlakom vodom. Izbegavajte pregrejanu vodu i vruće kupke, jer će to isušiti vašu kožu. Za još bolji učinak, preporučuje se i korišćenje hidratantne kreme za tuširanje ili ulja umesto gela ili pene za tuširanje.

Pročitajte još: NIKAD SE NE ZNA: Nosite OVE boje i pozitivne stvari će vas same pronaći

Zvuči malo čudno, ali poželjno je i u određenoj meri podstaći ljuštenje kože. Mrtve ćelije kože mogu narušiti prirodan sjaj kože, tako da ih je potrebno ukloniti. Melanin zbog kojeg je koža zapravo preplanula se ne može odstraniti laganim ribanjem kože, pa tu nema straha. To ćete postići upotrebom body pilinga koji je zapravo kombinacija šećera ili soli pomešanog sa nekom vrstom ulja. 

U prehranu je potrebno da uključite hranu s beta karotenom. To je pigment koji će vašoj koži vratiti sjaj, a moguće ga je dobiti iz šargarepe, slatkog krompira, kajsije i manga.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.