· · Komentari: 0
Zaštita

"Fijat" ponudio automobile koji štite i od KORONE!

Hibridni modeli italijanskog proizvođača sa specijalnim "D.- fens" paketom za prečišćavanje vazduha

STITI-OD-KORONE-N.jpeg
Foto:"Fijat"

Kompanija "Fijat-Krajsler automobili" pnudila je na tržištu dva svoja modela koji su opremljeni specijalnim sistemom za prečišćavanje vazduha nazvanim "D-fens" i koji sprečavaju ulazak bakterija i virusa za 99 odsto u putnički prostor!

Radi se o hibridnim modelima "fijat 500" i "fijat panda". U "Fijatu" objašnjavaju kako u stvari ovaj sistem funkcioniše.

Foto:"Fijat"

Paket "D-Fence" koji je za "Fijat" razvilo njegovo odeljenje "Mopar", se sastoji od visoko efikasnih filtera kabine, prečišćivača vazduha i UV lampe i znatno pomaže u saniranju unutrašnjosti automobila u tri faze ili koraka, kako kažu u ovoj kompaniji.

Pročitajte još: Mahnete rukom vozilo se otključa: "Reno morfoz" vozilo iz budućnosti

Sistem jednostavno poboljšava kvalitet vazduha koji dolazi spolja, pročišćava ga, ali i onaj vazduh koji je već unutar putničkog prostora ponovo prečišćava pri čemu  i eliminiše do 99 odsto bakterija i virusa.
To u praksi izgleda ovako: 

1.  Visoko efikasni filter kabine filtrira vazduh pre nego što uđe u automobil. To je „granica“ između unutra i spolja, postavljena između usisa vazduha i putničkog prostora, filter zadržava čestice i 100% alergena koji dolaze spolja.

Pročitajte još: Garancija na auto-baterije 10 godina ili MILION kilometara!
 
2.  Prečistač vazduha interveniše u vazduhu koji se već nalazi u putničkom prostoru: pročišćva ga kroz HEPA filter koji zadržava mikro čestice, poput polena i bakterija. Može se poneti i kući.
 
3. UV lampica eliminirše do 99% virusa i bakterija prisutnih na površini. U stvari, UV svetlost pomaže u saniranju svih površina koje najčešće dodirujemo, poput volana, menjača i sedišta.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.