Oglas
· · Komentari: 0
DEKORACIJA

Kockast ili VALJKAST, svilen ili PLIŠAN: Detalj koji kuću PRETVARA u DOM

Dekorativni, mekani, raskošni, “razigranih” boja i šara, lepi, udobni - sve su ovo ukrasni jastuci koje morate imati u svom domu ako želite da pratite trend u uređenju enterijera.

1603441606_Depositphotos_12780609_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

 Kod njih je parola “nikad dosta”, tako da u broju jastuka i različitosti dezena ne možete pogrešiti, pa se čak ne morate truditi ni da ih uklopite sa ostatkom prostora u kom se nalaze.

Takav je slučaj, recimo, sa jastucima u obliku vreća za novac, koji se lako mogu uklopiti u dečju sobu sa bilo kojom tematikom, pa i nasloniti na one od drugog materijala i različitih šara. Mališani ih mogu koristiti za igru, ali i kao oslonac dok čitaju ili gledaju televiziju.

Pročitajte još: Da li su SVILENE JASTUČNICE stvarno TAKO DOBRE

Jarke boje, poput ciklame, zelene i narandžaste, međusobno se savršeno slažu, a ako je svaki jastuk različitog oblika nijansiran njima, dobićete na razigranosti. Oni tako, zajedno, mogu formirati oblik koverte sa pismom, a dovoljno je da samo jedan detalj u sobi bude u nekoj od “njihovih” boja, kako bi sve izgledalo šareno i veselo, kao u mašti.

Prvi red pravougaonik
U prvom redu mogu biti pravougaoni jastuci istog dezena kao i prekrivač, u drugom kockastiji, beli sa karnerima, pa zatim širi, svetlo zeleni i, na kraju, omanji beli, svi pravljeni od različitih materijala.
Prilikom ređanja vodite računa kojeg je oblika jastuk i kog je materijala.

Više redova u kojima svaki čine identični jastuci, takođe je poželjno da slažete na svojim krevetima, pa možete imati i četiri linije kojima je zajednička samo jedna nit - da li je to boja, materijal, dezen ili tkanje, na vama je da odlučite.

Pročitajte još: OPRALA je JASTUK NAKON 10 GODINA i podelila na internetu, a REZULTAT JE SVE ZGROZIO (VIDEO)

Jastuk razbija monotoniju, a i praktičan je Foto: Depozit

Valjkasti oblik je nezaobilazan, takođe, a odlično izgleda presvučen sjajnim ruhom, od satena ili svile, sa orijentalnim šarama ili resama. Na većim jastucima brokat daje dozu mekoće i ušuškanosti, ali zbog reljefaste površine ovaj materijal se lako prlja, pa bi bilo dobro da su od njega napravljene jastučnice, a ne ceo jastuk, da biste lakše mogli da ih operete.

Pročitajte još: Koliko često treba menjati posteljinu? Ovo je ODGOVOR!

Pliš je takođe dobar izbor materijala, a vrlo efektno izgleda kada je jedan deo jastuka napravljen od njega, a drugi od štofa ili satena, potpuno različitog dezena.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas