· · Komentari: 0

Operite jastuke na ovaj način i nestaće SVE NEČISTOĆE I MIKROORGANIZMI: Nije vam potrebna veš-mašina za temeljno pranje

Koliko česte perete svoje jastuke?

1664715752_isaac-martin-mdFWSstj6OE-unsplash.jpg
Foto: Unspash

Stručnjaci smatraju da bi jastuke trebalo prati oko tri puta godišnje. Često oni veći ne mogu da stanu u bubanj veš-mašine, dok oni manji bez problema mogu stati.

Ali, postoje saveti kako pravilno oprati jastuke u kadi, a jedino što je potrebno jeste da pre toga pogledate etiketu kako biste bili sigurni da nisu samo za hemijsko čišćenje namenjeni.

Čistu kadu napunite vrućom vodom, a zatim dodajte šolju deterdženta za pranje veša i boraks. Ova kombinacija uklunja efikasno bakterije i druge štetne mikroorganizme. Umesto boraksa možete koristiti i sodu bikarbonu.

Pročitajte još: Uštedite struju bez odricanja: Evo šta treba da ubacite u ZAMRZIVAČ

Potom potpuno potopite jastuk u vodu. Nakon nekog vremena primetićete da se boja promenila u svetlosmeđu. To se dešava kada na površinu isplivaju mrtve ćelije kože, kozmetički preparati i drugi vidovi nečistoća.

Rukom pritiskajte jastuk kako bi što više prljavštine izašlo. Potom ga ostavite jedno vreme u kadi, pa ispustite vodu i iscedite jastuk.

Najbolje bi bilo da ga ostavite da se suši na svežem vazduhu. Mora biti u potpunosti suv kako biste ponovo stavili jastučnicu.

Ako niste u mogućnosti da sušite jastuk na svežem vazduhu, ubacite ga u sušilicu na niskoj temperaturi.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.