Oglas
· · Komentari: 0
STRIJE

Jedan od najvećih ŽENSKIH NEPRIJATELJA: Evo kako pomoću KOKOSOVOG ULJA ukloniti STRIJE

Tigrove prugice ili strije mogu se pojaviti na telu iz brojnih razloga.

1597927962_Depositphotos_84481964_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Prvi i osnovni je trudnoća, usled rastezanja kože kako se telo žene prilagođava novom stanju. Drugi je prekomerna težina, a treći nagli rast u pubertetu. Koji god da je razlog, pojava strija je neprijatno iskustvo, često do te mere, da žene biraju invazivne metode uklanjanja strija.

Pročitajte još: Ovde POSTOJI NAČIN: Evo kako da ostvarite POPUST na letovanje

Pročitajte još: Važno za sve roditelje! Ukoliko vam dete ima ovaj PROBLEM, gastroenterolog IMA REŠENJE

Foto: Depozit

Upoznaćemo vas sa jednom prirodnom metodom borbe protiv strija. U pitanju je kokosovo ulje.

Kao visoko hidratantno sredstvo puno antibakterijskih svojstava, kokosovo ulje ima višestruku korist za vašu kožu. Čaroliju u kokosovom ulju stvara prisustvo slobodnih masnih kiselina, uključujući laurinsku, palmitinsku, oleinsku i linolnu. Kokosovo ulje se naširoko koristi za tretman poboljšanja izgleda strija. Iako ih ne može u potpunosti eliminisati, ono čini da strije budu manje vidljive.

Hidrirana i nahranjena koža je elastičnija i samim tim manje sklona pojavi strija, dok one postojeće strije, usled tretmana kokosovim uljem, postaju manje izražene.

Pročitajte još: PIRINČANA VODA SPREČAVA BORE: Evo kako da napravite prirodnu masku za lice

Foto: Depozit

Kokosovo ulje sprečava gubitak vode iz epidermalnog sloja koji kožu održava vlažnom. Osim toga, ono povećava razvoj kolagena koji je od vitalnog značaja za zaceljivanje rana i ožiljaka.

Poznato je i da kokosovo ulje štiti kožu od UV oštećenja, kao i da svojim protivupalnim dejstvima sprečava pojavu ekcema i atopijskog dermatitisa.

ČISTO KOKOSOVO ULJE

Potrebno: 1 kašika devičanskog kokosovog ulja

Primena: zagrejati ulje u mikrotalasnoj rerni nekoliko sekundi. Naneti toplo ulje na područje zahvaćeno strijama i nežno masirati kružnim pokretima. Ostaviti preko noći da deluje. Upotreba je moguća svakodnevno.

Pročitajte još: Omekšivač za odeću nikako NEMOJTE UPOTREBLJAVATI LETI - evo i zašto

Foto: Depozit

KOKOSOVO ULJE I ALOE VERA

Potrebno: 1 kašika devičanskog kokosovog ulja i 1 kašika svežeg gela od aloja vere

Primena: zagrejati kokosovo ulje u mikrotalasnoj rerni, a potom dodati aloe vera gel. Promešati i naneti na područje na kom se nalaze strije i masirati nežnim pokretima. Ostaviti da deluje preko noći. Ponavljati svaki dan.

Pročitajte još: Pojavljuju vam se CRVENE TAČKICE posle BRIJANJA: Evo zašto se to dešava i kako da SPREČITE

KOKOSOVO I RICINUSOVO ULJE

Potrebno: 1 kašika ricinusovog ulja i 1 kašika devičanskog kokosovog ulja

Priprema: pomešati ulja u jednoj posudi i masirati oko 15 min zahvaćeno područje. Ostaviti da deluje preko noći. Moguće je koristiti ovu metodu svaki dan.

Foto: Piksabej

Pročitajte još: ŽVAKA U KOSI: Lako i jednostavno rešenje za ovaj problem, a nisu MAKAZE

KOKOSOVO ULJE I KURKUMA

Potrebno: ½ kašike kurkume u prahu i 1 kašika devičanskog kokosovog ulja

Primena: pomešati kurkumu i ulje u jednoj posudi i nežno masirati zahvaćeno područje strijama. Ostaviti da odstoji na koži oko 1h, a potom isprati pod mlazom tople vode. Naneti na kožu potom hidratantnu kremu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas