· · Komentari: 0
depilacija

Pojavljuju vam se CRVENE TAČKICE posle BRIJANJA: Evo zašto se to dešava i kako da SPREČITE

Dešava vam se nakon svake depilacije isto – pojave vam se crvene tačkice po delu tela koji ste depilirale.

1597669514_shave-360312_1280.jpg
Foto: Pixabay

One, osim što su prilično ružna pojava na samoj koži, znaju da peckaju i bole. Većina onih koji se briju, suočila se sa tačkicama koje izbiju nakon “skidanja” dlaka, ali malo je onih koji znaju zašto se one pojavljuju.

Pročitajte još: Imamo IDEALNO mesto za letovanje, SVE UKLJUČENO, a uz jedan USLOV - dobijate POPUST (FOTO)

Kada ostavite brijač u tušu, izlažete ga gomili bakterija, a koje se razmnožavaju zahvaljujući toploj i vlažnoj sredini kupatila. To se kasnije manifestuje na koži i uzrokuje pojavu crvenih tačkica i sitnih bubuljica. Stari brijači često pokupe i sapun i sitne dlačice, što znači još veći broj bakterija.

Ne ostavljajte brijač u tuš kabini jer se tu izlaže bakterijama.

Ipak, ne paničite, jer postoje načini da izbjegnete “nepozvane posetioce”. Brijače redovno menjajte, jer to zaustavlja širenje bakterija. Dermatolozi, u zavisnosti od toga koliko često se brijete i koliko su vam guste dlačice, preporučuju da brijače menjate na svakih pet do sedam brijanja.

Pročitajte još: Kako su PLUS SAJZ MODELI uticali na MENTALNO ZDRAVLJE ŽENA?

Ukoliko vam novi brijač nije pri ruci, prvo operite kožu i žilet sapunicom i vodom da biste se oslobodili prljavštine i mrtvih ćelija na površini kože. Ukoliko se ipak ospete, na noge stavite topao peškir.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.