Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA

Krem ne uklanja CELULIT: Evo još 8 laži koje izgovaraju kozmetičari

Čišćenje lica na tri nedelje i čudotvorni krem za celulit i bore... Da li verujete u to?

1612626548_Depositphotos_335007636_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Koliko god da imate poverenja u kozmetičarku, jer redovno idete kod nje na tretmane lepote, postoje neke stvari koje će vam verovatno prećutati da bi sačuvala svoju profesiju, da vas ne bi razočarala ili zato što jednostavno zaboravi da vas na nešto upozori.

Pročitajte još: Čudotvorna biljka u službi nege: Napravite masku za lice od aloe vere

Kreme ne skidaju celulit
Kreme, ipak, nisu melem za otklanjanje celulita. Bez promene režima ishrane, fizičke aktivnosti i masaža, ne možete da računate na trajniji efekat.

Nijedno sredstvo ne može da spreči nastanak bora. Kreme i određeni tretmani mogu da ublaže vidljivost bora ili delimično odlože njihovu pojavu, ali one će pre ili kasnije nužno ispuniti lice. Tu čak ni hijaluron i laser ne nude trajna rešenja.

Ništa ne može da zaustavi bore, ali...

Proširene pore će takve i ostati koliko god ih "skupljali" raznim maskama. Ako imate vidljive pore, važno je da čistite lice, radite pilinge i nanosite maske, ali nemojte da se zanosite da ćete time trajno izmeniti izgled vaše kože. Ona svakako može da izgleda negovanije, ali proširene pore će ostati - proširene.

Pročitajte još: TVID ponovo u modi: Elegantan i sofisticiran

Tretmani za uklanjanje ožiljaka od akni ne mogu preko noći da reše vaš dugogodišnji problem, koliko god vas ubeđivali u brze rezultate. Ovaj proces i zahteva strpljenje.

Idite kod kozmetičara, ali ne verujte u čuda Foto: Depozit

Kakav god puder da su vam ponudili, koža mora da diše. Zato lice dobro, temeljno i redovno čistite.

Topla voda i šminka?
Topla voda je dobra za skidanje ostataka šminke i tragova nečistoće, ali samo površinski, jer će posle umivanja lojne žlezde krenuti pojačano da se luče. Zato je preporuka da se uvek umivate hladnijom vodom.
Lice se čisti na dva meseca, ne tri nedelje!

Tretmani "ceđenja" bubuljica i čišćenja pora ne bi trebalo da se rade na svake tri nedelje, kao što mnoge kozmetičarke preporučuju, jer se tako još brže stvaraju i kanali više pune. Rade se na dva meseca.

Anticelulit masaža nije dozvoljena ukoliko imate izražene kapilare i proširene vene, čak i kada vam kažu da će tretmani biti blagi.

Pročitajte još: Šanel kaže: Ovo će obeležiti proleće/leto 2021. godine, spremite se! (FOTO/VIDEO)

Melemi iz prirode često su mnogo bolje rešenje za lepotu, iako kozmetičari vole da tvrde kako bez lasera, masaža i njihovih krema nema negovanog lica i tela. Ali vi, ipak, verujte prirodi, pa povremeno nanesite na suvu kožu masku od banane i namažite lice kokosovim uljem, podočnjake ublažite svežim krastavcima ili protrljaj

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas