Oglas
· · Komentari: 0

Greške koje pravimo prilikom korišćenja maske za lice: Jedan korak znatno utiče na njihov efekat

Prilikom korišćenja maske za lice trebalo bi da ispoštujemo nekoliko koraka

1709403162_shutterstock_112909861.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Maske za lice su poseban tretman kože. Neke deluju za 10-15 minuta, dok druge možete ostaviti da preko noći. One mogu da odgovore na različite tipove kože: protiv starenja, zamagljivanje mrlja, minimiziranje pora, smanjenje izbijanja akni. Ali evo o čemu treba da vodite računa kada ih nanosite prema stručnjacima.

Pretpostavljate da su sve domaće maske dobre za kožu

Sastojci kao što su med, jogurt i aloe vera mogu pomoći u smirivanju i hidrataciji kože, barem na površini. Međutim, ne treba svu hranu nanositi na kožu. Držite se dalje od limunovog soka, sirovih jaja ili paradajza, jer mogu izazvati iritaciju.

Takođe, prestanite da nanosite pastu za zube na bubuljice jer može da pogorša postojeću upalu. Bolje je koristiti tonik sa salicilnom kiselinom.

Prečesto koristite maske od gline

Maske od gline se koriste za apsorbovanje viška sebuma i nečistoća, nudeći efekat toniranja i "smanjivanje" pora. Međutim, kada se koriste prekomerno, isušuju kožu i ugrožavaju prirodnu zaštitnu barijeru. Masku od gline koristite samo povremeno.

Prečesto radite piling lica

Maske za piling su sve popularnije. One sadrže enzime, kiseline ili vitamin C i mogu čak imati trenutni efekat ujednačavanja tona kože. Međutim, ne očekujte da ćete se preko noći rešiti pigmentnih mrlja – one su tvrdoglave i zahtevaju složene tretmane, ponekad čak i laserske.

Greška koju pravimo sa maskama za piling je što ih koristimo prečesto ili im ostavljamo da deluju predugo na koži. Pokušajte da poštujete vreme delovanja naznačeno na pakovanju, posebno ako govorimo o kiseloj maski., pišu sa sajta Andreea Raicu.

A ako osetite značajnu nelagodnost nakon nanošenja, odmah isperite sa puno vode. Moguće je da vaša koža ne toleriše visoke koncentracije AHA/BHA kiselina. U ovom slučaju možete se odlučiti za enzimske maske, koje su nežnije.

Ne čistite kožu prethodno

Maske se uvek nanose na čistu kožu. Dakle, bez obzira na to da li ste se našminkali tokom dana ili ne, prvo morate da operete lice nežnim gelom za čišćenje pa tek onda nanesite masku, na suvu kožu. Kada preskočite ovaj korak, dragoceni sastojci maske ne stignu tamo gde bi trebalo, zbog nakupljanja sebuma ili proizvoda za negu koji su prethodno naneti na kožu.

(Sensa)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas