Oglas
· · Komentari: 0
IZ KUHINJE

Naoštrite svoja čula: DOMAĆE knedle sa kremom za sve SLADOKUSCE (FOTO/RECEPT)

Ukoliko vam je ponestalo ideja za odličan slatkiš, imamo predlog za vas

1622159018_knedle.png
Foto: InstagramScreenShot/kuvanje_sa_ninom
Oglas

Knedle sa šljivama rezervisane su za ranu jesen ili zimu, a proleće sa za savršene, domaće knedle sa kremom. Umesto krema, možete se opredeliti i za omiljeni džem.

Pročitajte još: Isecite crni luk BEZ SUZA uz pomoć OVA 4 trika! (VIDEO)

Sastojci za pripremu:

  • 100 grama brasna
  • 100 grama griza
  • 350 mililitara mleka
  • 50 mililitara ulja
  • krem 
  • 100 grama prezli
  • 5 kašika šećera

Priprema knedli sa kremom:

U šerpicu sipajte 350 mililitara mleka i ulje. Ostavite da proključa. Dodate griz i brašno i skuvate uz stalno mešanje. Ostavite da se prohladi.

Pročitajte još: Kako se PRAVILNO sprema KUPUS SALATA: Ključ je u redosledu sastojaka! (RECEPT/FOTO)

Propržite na malo ulja prezlu, pa dodate na kraju šećer i pomešajte.

Sipajte u duboku šerpu vodu i dodate 1 kašičicu soli, ostavite da proključa. Uzimate šakom testo i razvijete na dlanu, punite po želji, zatvorite i oblikujete lopticu pa ubacite u šerpu sa vodom. Kada se podignu na površinu, gotove su. Onda ih samo uvaljate u prezlu, ostavite da se prohlade, a onda gustirajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas