· · Komentari: 0
SAVETI

Oporavite suvu kožu nakon brijanja: Ovih 5 FANTASTIČNIH rešenja se nalaze u kuhinji

Postoji mnogo načina da se rešite neželjenih dlaka kod kuće, uključujući depilaciju voskom i brijanje.

1614244029_Depositphotos_209628162_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Iako je upotreba brijača najprikladniji način da se brzo otarasite neželjenih dlaka kod kuće, ona ima i neke nedostatke poput izazivanja iritacije. Pogledajte neke kućne lekove kako biste se lako i prirodno rešili grube i upaljene i iziritirane kože.

Pročitajte još: Činjenica ili mit: Može li sok od luka da pomogne pri obnovi kose?

Postoji mnogo načina da se rešite neželjenih dlaka kod kuće, uključujući depilaciju voskom i brijanje. Što se tiče brijanja, iako je to najprikladniji način za brzo uklanjanje dlaka kod kuće, postoje neki nedostaci upotrebe brijača.

Pročitajte još: Nikad lakše: Pranje posteljine postaće jednostavnije uz samo JEDAN potez

Brijači, ako se ne koriste pravilno, mogu prouzrokovati posekotine i neravnine na telu. Nakon upotrebe brijača, vaša koža može biti neravnomerna i hrapava, umesto da bude meka i glatka. Dakle, ovo je 5 jednostavnih rešenja za smanjenje iziritirane kože.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće se sastoji od sirćetne kiseline koja pomaže u smanjenju infekcija i smanjenju iritacije i crvenila izazvanih upotrebom brijača. Da biste to koristili, jednostavno pomešajte malo jabukovog sirćeta sa vodom i namočite vatu s njim. Stavite ga na pogođeno područje i ostavite 8-10 minuta.

Pročitajte još: Uz jednostavan TRIK zaštitite ruke dok perete sudove

Sok od limuna

Limunov sok efikasno smanjuje osip i umiruje nadraženu kožu. Razredite limunov sok vodom i pomoću pamučnog tampona nanesite ga na pogođeno područje. Ostavite ga 5-7 minuta, a zatim isperite vodom.

Vrećice čaja

Vrećice čaja sastoje se od tanina koji imaju antiinflamatorna svojstva. Koristite ih za smanjenje upale i trenutno oslobađanje peckanja izazvanog upotrebom brijača. Vrećicu čaja možete hladiti u frižideru 30 minuta, a zatim ga nekoliko minuta staviti na osetljivo područje.

Pročitajte još: Koliko dugo možemo da odlažemo šišanje kose? Ovo je idealno vreme za odlazak kod frizera

Aloe vera

Poznato je da aloe vera ima umirujuća svojstva. Da biste koristili ovaj kućni lek, koristite gel direktno sa lista i nanesite ga na obrijano područje nekoliko minuta. Operite ga hladnom vodom.

Ulje čajevca

Ulje čajevca efikasno smanjuje crvenilo i otok koji izazivaju brijači jer ima antiseptička, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva. Koristite razblaženo ulje čajevca i namočite vatu u njemu. Nanesite ga na osetljivo područje i isperite hladnom vodom nakon nekoliko minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.