Oglas
· · Komentari: 0

Urasle dlake su ČEST PROBLEM ŽENA, naročito tokom leta: Tri jednostavna saveta kako da ublažite ovaj problem

Problem uraslih dlaka naročito predstavlja problem tokom leta

1687156973_profimedia-0341659687.jpg
foto: Profimedia
Oglas

Urasle dlake mogu biti ''pakao'' svim ženama, pogotovo preko vrelih letnjih dana, kada svaka želi da joj koža izgleda najsvaršenije.

One se najčešće javljaju nakon brijanja, čupanja pincetom ili depilacije voskom.

Urasle dlake podsećaju na bubuljice i , ako se ne tretiraju na pravi način, mogu se pretvoriti u bolne ranice pune gnoja. Najčešće se vide nogama i preponama.

Čupanje dlaka pincetom je jedan od krivaca za urasle dlake. Tom prilikom folikula dlake ostane ispod površine kože. Zatezanje kože tokom brijanja takođe može da izazove urasle dlake.

Evo šta se javljaju: 

Urasle dlake koja rastu u pogrešnom smeru telo tretira kao strano telo i zato je zapaljenje uobičajeno.

Najbolje rešenje za urasle dlake i sprečavanje da se pojave, jeste, laser. On uništava folikolu i sprečava njen ponovni rast, ali ipak kod nekih osoba izaziva iritacije.

Kako se osloboditi uraslih dlaka

Ako imate urasle dlake na nozi, preponama ili bilo gde drugde, obratite pažnju na sledeće savete:

Šećer

Budući da depilacija voskom može izazvati urasle dlake, možda bi bilo dobro da pronađete novi način za uklanjanje neželjenih dlaka.  Kao alternativu, možete isprobati depilaciju šećernom pastom. Reč je o kombinaciji šećera, meda, vode i limunovog soka. Depilacija šećernom pastom naročito je dobra za sve on ekoji imaju osetljivu kožu. Osim za pripremu paste, šećer možete koristiti za piling uraslih dlaka. Pomešajte kašiku šećera s malo malo maslinovog ili kokosovog ulja. Dodajte kap etarskog ulja čajevca. Nanesite smesu na problematično područje i masirajte lagano kružnim pokretima. Zatim isperite mlakom vodom.

Ulje čajevca

Eterična ulja mogu pomoći u saniranju uraslih dlaka. Među njima, posebno se izdvaja ulje čajevca koje je poznato po svojoj sposobnosti da poboljša zdravlje kože. Ulje čajevca suzbija  bakterijske, virusne i gljivične infekcije. Takođe može ubrzati zarastanje rana. Jednostavno nanesite kap ulja čajevca direktno na uraslu dlaku jednom dnevno. Na taj način ćete sprečiti infekciju i podstaći zarastanje kože.

Kružno pranje

Jednostavno istrljajte područje na kojem se nalaze urasle dlake vlažnom četkicom za zube ili rukavicom za piling. Radite to kružnim pokretima nekoliko minuta da biste oslobodili uraslu dlaku. Ovo je najbolje uraditi pre brijanja i uveče pre spavanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas