· · Komentari: 0
GREŠKE

Ovo su GREŠKE koje pravite prilikom SUŠENJA KOSE

Napravite fenomenalnu frizuru.

1608213741_Depositphotos_88008796_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Za uspešno sušenje neophodno je poznavati sopstvenu kosu. Bitno je i pravilno korišćenje proizvoda za negu kose. Kombinacija fena i proizvoda za negu kose doprineće frizuri sa kojom ćete biti izuzetno zadovoljni.

Ovo su najčešće greške koje pravimo:

1. Prerano sušimo kosu

Mnoge žene suše kosu čim završe sa tuširanjem, ali vrlo je važno da pre sušenja odstranite vodu iz kose. Prvo je dobro iscedite rukama, a potom je zamotajte peškirom koji će pokupiti višak vode.

Pročitajte još: Koliko dugo nakon PRANJA KOSE ne bi trebalo da izlazite napolje? Mi znamo odgovor!

2. Sušenje počinjemo na potiljku

Uvek sušenje počnite sa prednje strane, pa lagano napredujte prema potiljku. Tako ćete ukrotiti vlasi koje se ukovrdžaju.

Foto: Depozit

3. Pogrešno stavljamo proizvode za negu kose

Regeneratore i balzame ne stavljamo ravnomerno na kosu. Kada nanosimo ove proizvode treba izbegavati područje oko temena glave i zadržati se oko donjeg dela kose. Kosu treba podeliti na nekoliko delova, pa na svaki temeljno staviti željeni proizvod, ali ne treba preterivati.

Pročitajte još: SAVET EKSPERTA: Kako da vam kosa bude ravna i po vlažnom vremenu?

4. Fen je lošeg kvaliteta

Za dobar rezultat potreban je dobar fen. Mora da bude lagan, da se ne pregreva i da ima veliku snagu.

5. Koristimo pogrešnu četku za kosu

Ako želite više volumena nemojte da koristite prevelike četke. Obavezno koristite manje četke jer ćete sa njima dobiti bolji volumen frizure. Za peglanje kose koristite kvalitetnu gustu okruglu četku. Uz tačan pritisak tokom feniranja, ukrotiće kovrdže.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.