Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

PEČURKE spremajte na GRILU, a postoji NEKOLIKO RAZLOGA za to

Jela sa pečurkama često imaju zemljani ukus, a to zavisi od načina na koji ih spremate.

1603111807_Depositphotos_53332685_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Pečurke su višestruko korisne za ljudsko zdravlje jer su bogate hranljivim sastojcima, a pritom imaju malo kalorija i holesterola. Ali koliko će biti ukusne zavisi od toga kako ih pripremamo. Zato je važno imati na umu sledeće činjenice.

Pročitajte još: Ove NAMIRNICE ne treba PODGREVATI: Mogu da izazovu ozbiljne PROBLEME

Iseckane pečurke su poput sunđera i mogu da upiju vodu ako ih operete. Zato bi bilo dobro da ih pre seckanja očistite vlažnim papirom. Takođe, bele pečurke brzo potamne tokom pripreme. Kako biste to izbegli, nakon seckanja sipajte preko njih sok od limuna.

Nemojte ih prati nego ih obrišite i spremajte ih sa obrokom koji je bogat proteinima.

Pečurke spadaju u namirnice koje prirodno sadrže visok nivo umami ukusa (peti ukus koji potiče od japanske reči koja označava prijatan slani ukus). Kada se kombinuju s obrokom koji je bogat proteinima, daju osećaj zadovoljstva.

Pročitajte još: PENU za BRIJANJE kupuju i žene, ali NIKADA nećete POGODITI ZAŠTO!

Ukoliko volite grilovane pečurke, postoji još jedan razlog zašto je dobro da ih češće tako konzumirate. Istraživanja su pokazala da pečurke pripremljene na ovaj način sadrže više antioksidanasa od kuvanih ili pečenih.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas