· · Komentari: 0
BAŠTA

POLIVAJTE stolice gaziranim SOKOM, mažite ih MAJONEZOM i biće PRELEPE

Umesto skupih reparata koristite ono što imate u kući koje će nameštaj očistiti i bolje.

1598348321_screened-porch-670263_1280.jpg
Foto: Piksabej

Produžite vek baštenskom nameštaju i garnituri koja stoji na terasi. Trudite se da ovaj nameštaj uvek sklonite sa sunce i kiše.

Gvožđe Foto: Peksel

Pročitajte još: Možda ovog LETA ne idete na MORE, ali to nije razlog da se ne POIGRATE MORSKIM stilom

Drveni nameštaj

Čistite ga uz pomoć maslinovog ulja tako što ćete pomešati jednake delove ulja i vode, promešati i natopiti time pamučnu krpu. Maslinovo ulje će drvetu vratiti sjaj.

Maslinovo ulje vraća sjaj, majonez sklanja fleke.

Da bi uklonili fleke i ogrebotine koristite majonez. Ukoliko je nameštaj tamne boje koristite talog kafe.

Metal i kovano gvožđe

Perite ga deterdžentom i toplom vodom, pa obrišite suvom krpom. Zarđale delove prelijte hladnim crnim čajem ili gaziranim sokom i ostavite da odstoji.

Mehurići će prodreti kroz rđu koja će omekšati i lakše će se ukloniti. Posle svake kiše trudite se da ga prebrišete suvom krpom.

Soda bikarbona Foto: Peksel
Pletene garniture imaju rupice u koje se uvlači prljavština...

Pletene garniture

Ratan, trska i bambus izgledaju najlepše, ali se najteže čiste! Čistite ga vodom u kojoj ste rastvorili sodu bikarbonu, pa ostavite da se u hladovini dobro osuši. Dešava se da bambus ispuca i izbledi, a tada je najbolje preko noći pokriti ga vlažnim peškirima da upije vlagu.

Pročitajte još: Pogledajte OVAJ DEO KUĆE i biće vam jasno kakvi ukućani tu žive!

Plastični nameštaj

Deluje da je najpraktičniji iako nije najudobniji. Međutim, na plastici se nekada naprave fleke koje može da očsiti samo alkohol.

A, jastuci?
Svake jeseni operite u mašini jastuke za sedenje. Ako se pojavi buđ očistite je suvom mekom četkom i sklanjajte ih sa sunca i kiše.
Plastični deluje najpraktičniji, ali uopšte nije  tako.

Trljajte ga krpom na koju ste sipali malo jabukovog sirćeta, pa operite deterdžentom i vodom. Plastika često izbledi od sunca i te fleke probajte da uklonite sredstvom za poliranje automobila.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.