Oglas
· · Komentari: 0
PIJANSTVO

Poznati pisac je više bio PIJAN nego trezan, ali i pored toga je bio STUDENT GENERACIJE!

Svi smo čuli za Edgara Alana Poa.

1605706428_ddd.png
Foto: Pixabay
Oglas

Edgar Alan Po je bio američki pisac, urednik i književni kritičar.

Poov opus obiluje romanima, kratkim pričama i pesmama. Smatra se ogromnim doprinosom svetskoj književnosti, pogotovo u žanru horora i kriminalistike.

Pročitajte još: Jednom je kiša padala MILION GODINA: Šta se tada događalo na Zemlji

Rođen je 1809. godine kao drugo dete glumačkog para Elizabete i Dejvida Poa. Imao je starijeg brata i mlađu sestru. Otac ih je napustio 1810., a godinu dana kasnije majka mu umire od tuberkuloze. Nakon toga on će biti primljen u kuću škotskog trgovca duvana. 

Međutim, zanimljiv period njegovog život je studentski život.

Pročitajte još: HRABRA, SPRETNA, DOMIŠLJATA: Najlepšim rečima je Nikola Tesla opisivao majku, od koje je nasledio izumiteljski dar

Foto: Depozit

On je imao sedamnaest godina kada se upisao na Univerzitet u Virdžiniji. Već prvog dana uspeo je da prokocka svoju godišnju stupendiju i ubrzo je ozloglašenim kockarima iz kraja dugovao 2500 dolara.

U to doba Po je već bio pravi alkoholičar, a ta opaka zavisnost kasnije ga je i oterala u smrt.

Pročitajte još: NARODNO VEROVANJE: Kada da ne krećete na put, koji dan nije dobar za novi posao, a kojim se rađaju najsrećnija deca!

Tokom prvog semestra je na bezmalo svim predavanjima bio pijan, a nije se treznio ni za vreme ispitnog roka - upamćeno je da se i na ispitima pojavljivao u takvom stanju. 

Zanimljivo je to što je, bez obzira ne sve, ispite položo sa najvišim ocenama i postao student generacije!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas