Oglas
· · Komentari: 0
RODITELJSTVO

Roditelji, obezbedite detetu JEDNU stvar ako želite da ima DOBRU OCENU iz matematike

Dom i porodica su značajni faktori za postignuća koja ostvari dete, zato je početak školske godine pravi trenutak da pomognete svom školarcu da spremno dočeka sve izazove koji ga vrlo brzo očekuju.

1610720522_Depositphotos_317632840_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Evo kako možete da pomognete detetu da lako dođe do dobre ocene iz matematike:

Pozitivan stav je preduslov za dobar uspeh 

Autor knjige „Možeš to bolje”, ističe da je čak 80 posto dostignuća deteta zasnovano na roditeljskom modelu ponašanja. 

Pročitajte još: Principi po kojima DETE UČI DA ČITA: Za nekoliko dana može da savlada ovu veštinu

Foto: Depozit

Dete može da bude nemotivisano i pre nego što otvori zbirku zadataka iz matematike. Ako mu kažete da ste i vi bili loši iz ovog predmeta, pomisliće: 

- Zašto bih se ja trudio, kada ni moji nisu imali petice iz matematike? 

Pročitajte još: Poseban oprez za roditelje: Ne stavljajte bebi traku na glavu dok spava

Ovakvi saveti su totalno pogrešni.

Morate bodriti vaše dete i davati mu vetar u leđa, pa makar to nekada značilo da mu nećete reći određene stvari, kao što je vaša loša ocena iz matematike u osnovnoj školi. 

Pročitajte još: Impulsivni su, povodljivi i naivni: Ove stvari MORATE da naučite tinejdžera

Pošto je uspeh iz matematike više zasnovan na trudu, nego na sposobnostima, pozitivno razmišljanje o dobrom uspehu predstavlja već polovinu dobijene bitke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas