Oglas
· · Komentari: 0
svetac

Danas se slavi SVETI PARTENIJE LAMPSAKIJSKI! Jedan njegov odgovor se i sada prepričava

Pravoslavna crkva danas slavi Svetog Partenija.

1645302186_682df1881c2ef440e02f4be8a5d6f129557062e4.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Sveti Partenije bio je sin đakona iz grada Melitopolja. Još kao dete živeo je prema rečima jevanđelja.

Naselio se kraj jednog jezera gde je lovio ribu, prodavao i delio siromasima, a po Božjem sudu bio je izabran za episkopa lampsakijskog.

Partenije je očistio grad od neznaboštva, sagradio je mnoge crkve, lečio molitvom, a naročito je silan bio nad zlim dusima.

Pročitajte još: Šta POKRETI RUKU mogu da otkriju o nama? Govor tela kaže i šta ne želimo

"Daću ti ja drugog čoveka, u koga možeš ući i u njemu obitavati", reče mu Partenije. Upita onda zli duh: "Ko je taj čovek?"

"Ja sam taj čovek", odgovori mu svetitelj, "uđi i obitavaj u meni!"

Čuvši to, zli duh pobeže kao ognjem opaljen, vičući: "Kako bih ja mogao ući u dom Božji?!"

Partenije je na delima pokazivao svoju veliku ljubav prema Bogu i ljudima. Preselio se u večni pokoj Hristov u IV veku.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas