Oglas
· · Komentari: 0
NAUČNA ISTRAŽIVANJA

Koliki je vaš prag toleranci? Boja očiju otkriva koliko bola možete da podnesete

Boja očiju može da otkrije koliki vam je prag bola

1638957219_boja-ociju.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Istraživači sa Univerziteta u Pitsburgu sproveli su zanimljivo istraživanje kojim su utvrdili da boja očiju otkriva koliko bola osoba može da podnese.

Pročitajte još: Evo zbog čega je ovoj devojci prodaja preko interneta napravila pakao od života

Istraživanje je rađeno na trudnicama i ono što su dokazali jeste kako žene plavih ili zelenih očiju bolje podnose bol za vreme porođaja. Dakle, boja očiju reći će vam kolika vam je tolerancija na bol i uopšte negativne emocije i stres koje svakodnevno proživljavate.

Smeđe oči osetljivije na bol

Trudnicama smeđih očiju prag tolerancije na bol bio je znatno niži, prema sprovedenom istraživanju, dok su one svetlijih očiju nakon porođaja manje patile od postporođajne depresije i napada anksioznosti, za razliku od onih žena koje imaju smeđe oči.

Pretpostavlja se kako je u pitanju genetika i da bi budućim istraživanjem trebalo u uzorak uzeti i one žene koje nisu trudne da bi se detaljnije ispitala podudarnost boje očiju i boje kože sa osećajem bola. Ali ako je suditi prema studiji, emocije zaista variraju u odnosu na put koju imamo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas