Oglas
· · Komentari: 0
NOVOGODIŠNJA JELKA

Pripazite na "KVRGE VELIČINE ORAHA" na jelkama, jer mogu da NAPRAVE HAOS u domu (FOTO)

Nije prošlo mnogo vremena, a pripreme za novogodišnju noć su već u punom jeku.

1639564086_fir-tree-g4563db923_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ali ako imate pravu novogodišnju jelku u svom domu, možda biste želeli da je držite na oku - kako vam neželjeni gosti ne bi pokvarili prazničnu sezonu.

Nezvani gosti

Oni koji su kupili drveće, upozoreni su da paze na grudve veličine braon oraha, koje liče na šišarke skrivene u granama - jer to zapravo može biti vreća od 100-200 jaja bogomoljke. Stručnjaci kažu da temperatura u našim domovima može ubrzati vreme potrebno za izleganje jaja, što znači da bi vaš život mogao biti pun buba, ako ih ne uočite na vreme.

Pročitajte još: NARODNA VEROVANJA otkrivaju šta vas čeka ako ste NAOPAKO obukli džemper ili RASPARENE čarape

Objava na Fejsbuku koja je postala viralna za prethodnu Novu godinu, ponovo se deli na mreži kao upozorenje nakon što je čovek pronašao dve grudve na svom drvetu i savetovao druge o najboljem načinu da se izbore sa problemom.

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Čovek po imenu Danijel Rid je ranije napisao: „Ako slučajno vidite masu veličine oraha/u obliku oraha na svom božićnom drvetu, ne brinite, odsecite granu i stavite je u svoju baštu. Ovo su 100-200 jaja bogomoljke! "Ove godine smo imali dve jajne mase na našem drvetu. Ne unosite ih unutra, izleći će se i umreti od gladi!"

Zašto su bogomoljke korisne?

One se hrane lisnim vašima, a svim insektima koji su manji od njih. Bogomoljka napada iz zasede i hvata plen prednjim nogama. Često mogu da pojedu i pripadnike svoje vrste. Ona je veoma korisna, jer tokom dana pojede od 20 do 30 mrežastih stenica koje najčešće napadaju kruške. Pogoduje im toplo vreme, aktivnije su danju, a možete ih videti od početka juna do kraja oktobra. 

Insekti iz reda tripsa smatraju se velikim štetočinama, jer se uglavnom hrane biljkama. Međutim, pojedine vrste tripisa se hrane drugim insektima, sporama i grinjama i zato ih smatraju korisnim.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas