Oglas
· · Komentari: 0

Pet stvari koje žena prvo primeti na muškarcu: Govore više od hiljadu reči

Prvi utisak je izvanredno važan, a žena može da donese dosta zaključaka o muškarcu pre nego što uopšte uđu u bilo kakav razgovor

1698225475_shutterstock_666354007.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Šta je to što žene najčešće prvo primećuju kod muškarca? Iako ti vizuelni znakovi ne definišu karakter osobe, definitivno mogu postaviti ton za početnu interakciju. Držanje, izbor odeće i lična higijena povećavaju šanse za ostavljanje dobrog utiska.

5 stvari koje žena prvo primeti na muškarcu

1. Kosa i brada

Način na koji muškarac stilizuje i održava kosu i bradu može dosta do govori o njegovoj ličnosti. Bilo da se radi o pažljivo njegovanoj bradi, dobro oblikovanoj frizuri ili ležernom raščupanom izgledu, ovi izbori mogu odaju samopouzdanje i brigu o sebi. Neuredan izgled može se shvatiti kao nedostatak pažnje za detalje ili ležeran stav. S druge strane, negovana frizura i brada govore da je to osoba koja ceni i poštuje sebe i brine o sebi.

2. Nokti i ruke

Stanje muških ruku i noktiju može se činiti kao mali detalj, ali to je često zanemaren aspekt koji žene primećuju na prvu loptu. Čisti, negovani nokti i negovane ruke ukazuju na nivo higijene i brige o sebi. Nasuprot tome, zapušteni nokti mogu nenamerno da komuniciraju nedostatak pažnje ličnoj nezi. Žene mogu podsvesno da povezuju negovane ruke sa nekim ko obraća pažnju na sitnije detalje života, dok se neuredne ruke mogu doživeti kao potencijalna crvena zastava.

3. Držanje

Postura, držanje tela kao i fizička kondicija su neverbalni komunikacijski alat koji može da prenese samopouzdanje, snagu i pristupačnost. Dobro držanje može da učini da osoba izgleda sigurnije dok se previše opušten položaj tela i zapušten fizički izgled može prozumačiti ka nepažnja i nedostatak poverenja. Dobro držanje i pristojna forma govore i o osobi koja ima osećaj za samodisciplinu i u stanju je da bude predana svom zdravlju i dobrobiti.

4. Odeća

Odeća je snažan oblik samoizražavanja i može pružiti uvid u muškarčevu ličnost i stil. Odabir odeće, bilo ležerne, formalne ili eklektične, ženama može dati uvid u interese i nivo sofisticiranosti onoga ko je nosi.

5. Miris tela

Miris je snažan faktor privlačnosti. Telesni miris može nekoga da privuče ili odbije. Dobra lična higijena, uključujući korišćenje nežnih kolonjskih voda ili dezodoransa, može ostaviti pozitivan i trajan utisak. Nasuprot tome, zanemarivanje lične higijene može da stvori neposrednu prepreku povezivanju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas