Oglas
· · Komentari: 0

PILOTI OTKRILI NAJVEĆE LAŽI KOJE GOVORE PUTNICIMA! Ovo će vas iznenaditi

Piloti putnicima govore razne laži kako bi opravdali otkazane i pomerene letove. Jedna od njih odnosi se na brzinu letenja.

1701949738_shutterstock_1080439148.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Jeste li ikada posumnjali da vam neko laže kad vam daje objašnjenja zašto let kasni? Pa verovatno ste bili u pravu.

Putnicima se često govori da će posada "nadoknaditi vreme" dok su u vazduhu ako let kasni, ali jedan pilot je objasnio da je to retko istina - posebno za kraća putovanja, prenosi New York Post.

 - Vrlo malo možemo da učinimo kako bi nadoknadili izgubljeno vreme - objasnio je pilot.

- Što je duži let, možemo više da učinimo, ali ipak govorimo o 5-10 minuta, a ne o celom satu - dodao je on.

 Međutim, nadoknađivanje vremena nije stvar bržeg letenja, već traženja direktnih ruta ili prečica, kao i brzine upotrebe vetra za maksimiziranje zadnjih vetrova.

- Piloti bi tehnički mogli da povećaju svoju brzinu kako bi uštedeli vreme, ali letovi imaju mali raspon brzina, što znači da lete najbrže koliko mogu, a da budu i najekonomičniji - rekao je Nik Anderson, pilot međunarodnog avio prevoznika.

Što avion brže leti, troši više goriva, košta više i negativno utiče na životnu sredinu. Dakle, piloti će se odlučiti da lete većim brzinama samo ako to znači izbegavanje drugih skupih problema, kao što je propušteno presedanje putnika.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas