Oglas
· · Komentari: 0

Pronađite MIŠA na slici: Ako ga uočite za manje od 20 sekundi oborićete rekord (FOTO)

Optička iluzija - nađite mesto na kom se miš sakrio među pečurkama

1661430564_mis.png
Foto: Printscreen/ Twitter - New York Post
Oglas

Ovu ilustraciju je kreirao mađarski umetnik Gergeli Dudaš. Na njoj se nalazi lavirint pečuraka, a iza jedne se krije miš. 

Ovakve ilustracije osim što su ljudima zabavne, pomažu naučnicima pri istraživanjima i mogu im mnogo reći o ljudskom umu i o tome kako on reaguje na okolinu, kao i na koji način funkcioniše.

 

Dr Gustav Kun, psiholog i stručnjak za ljudsku percepciju sa Univerziteta Goldsmit u Londonu, jednom je za The Sun rekao da pomoću iluzija možemo razumeti mnoge stvari vezane za ljudski mozak.

„Mi obično uzimamo percepciju zdravo za gotovo i retko razmišljamo o teškom radu koji je u osnovi svakodnevnih zadataka , kao što je videti šoljicu kafe ispred sebe.”

Pročitajte još: Vaša VISINA može reći mnogo o vama: Upoznajte svoje dobre i loše strane

Neki kažu da su miša uočili nakon 20 sekundi, neki nakon minut, a ukoliko se još uvek mučite sa pronalaženjem, on se nalazi sa leve strane slike, otprilike na sredini, sakriven iza jedne od pečuraka.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas